XS
SM
MD
LG

Vojvodina ušla u seriju, pobeđen i IMT na "krovu"

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Traktoristi su najzad upalili mašinu i trijumfom u minulom kolu protiv Javora zaorali prvu prolećnu brazdu. Njihov današnji rival iz Novog Sada je takođe tek u prethodnom kolu osetio slast pobede, tako da su rivali u meč ušli u dobrom momentumu. 

Nije sekundara obišla ni pun krug, a Terzić je mogao dovesti Beograđane u vođstvo, sa udaljenosti od desetak metara loptu je poslao kraj gola. Vojvodina je stigla u vođstvo u 10. minutu, nakon izvedenog kornera u skoku su bili Vukanović i Lambulić, half gostiju je nespretno zahvatio loptu glavom i smestio u sopstvenu mrežu. Igra se živo, u nastavku su igrači i jedne i druge ekipe mogli postići po još jedan pogodak, neprecizni su bili Miloš Luković u 11. za domaćine i Radulović u 16. minutu za goste. Popustila je pažnja odbrani domaćih u 19. minutu kada im je Vukanović umakao i postigao pogodak, ali je posle intervencije iz VAR sobe isti poništen zbog ofsajda.

Vojvodina ima više od igre, u 26. minutu paradom i dobrom intervencijom se istakao Vukliš posle snažnog šuta Mateusa sa preko 22 metra. Novosađanima je u 42. minutu nakon intervencije iz VAR sobe poništen još jedan gol zbog ofsajda, ovog puta Zadi se uzalud radovao. Zreliju i nadahnutiju igru u prvom poluvremenu gosti su krunisali samo jednim regularnim pogotkom. 

Traktoristi nastoje da što pre stignu do egala, pa u drugo poluvreme ulaze dosta angažovanije. Lepa akcija braće Luković viđena je u 50. minutu, mlađi, Miloš, sa svega 4-5 metara loptu glavom nije uspeo da sprovede u gol. Zatim, u 54. minutu Carević brani udarac Terzića sa 12 metara iskosa, domaći tim nikako da pronađe rupu u odbrani gostiju. Ali zato su je Novosađani pronašli u 59. minutu na suprotnoj strani kada je Radulović sa golom spojio Zadija, pa ovom nije bilo teško da sa par metara savlada nemoćnog Vukliša.

Debi Rogića na domaćem terenu prošao je neslavno, u igru je ušao u 62. minutu, a već u 72. igru morao da napusti zbog drugog žutog kartona, tako da je IMT ostao sa 10 igrača u polju zadnjih dvadesetak minuta. Mogli su gosti potom da uvećaju prednost da je Vukanović u 80. minutu bio prisebniji, sa 12 metara loptu je poslao pored roglja. Nadu u preokret domaćima uliva Miloš Luković u 83. minutu, rezantnim udarcem sa 13-14 metara uspeo je da savlada, do tada sigurnog Carevića. Nisu imali snage za to, a sudbinu im je u drugom minutu nadoknade zapečatio danas odlični Zadi na asistenciju Vukanovića, za konačnih 3:1 za Vojvodinu.

Naredni protivnik ekipi IMT-a u subotu od 14 sati biće Radnik u Surdulici , dok Vojvodina takođe u subotu dočekuje Novi Pazar u večernjem terminu od 20 sati.

IMT - VOJVODINA 1:3 (0:1)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 250. GL.SUDIJA: Živković Aleksandar. POM.SUDIJE: Pavlović Slobodan i Obradović Nikola. STRELCI: M.Luković 83.min (IMT), Lambulić 10. (autogol) i Zadi 59. i 90+2.min (Vojvodina). ŽUTI KARTONI: Delević i Rogić (IMT), Bjeković (Vojvodina). CRVENI KARTON: Rogić (drugi žuti) 72.min (IMT).
IMT: Vukliš, Glišić (Arsić), Zulfić (Rogić), L.Luković, Terzić (Jović), M.Luković, Delević, Džinović (Ćirković), Kijevčanin (Radočaj), Lambulić, Lutovac.
VOJVODINA: Carević, Bjeković (Lazarević), Crnomarković, Korać, Đorđević, Zukić (Petrović), Zadi, Nikolić (Milosavljević), Mateus, Radulović (Ivanović), Vukanović.