XS
SM
MD
LG

Lokalni duel na krovu TC Stadion završen bez pobednika

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Mali beogradski derbi ne dolazi u pravom trenutku ni za jednu ekipu. Voždovac je izuzetno loše startovao osvojivši svega bod iz pet prolećnih utakmica, dok se Brđani mogu pohvaliti nešto boljom, ali nedovoljno dobrom statistikom, obzirom da pretenduju na sam vrh i igranje u Evro kupovima.
Sam početak utakmice nije nagoveštavao bog zna kakav fudbal, igra se u malo sporijem ritmu sa pojačanim odbranama. Prvo uzbuđenje viđeno je u 17. minutu kada je Miletić sa 14 metara poluvolej udarcem loptu poslao pravo u naručje golmana gostiju Filipovića. Zatim nema dešavanja sve do 35. minuta, kada Ivanović prolazi po desnom krilu i ubacuje loptu na drugu stativu gde je dočekao Pavkov i sa svega nekoliko metara pogodio stativu gola domaćih. Kao da je taj detalj bila inicijalna kapisla da gost sa Banovog brda krene sa angažovanijim pristupom meču. Do prednosti na poluvremenu gosti stižu golom Adžića u 45. minutu, posle prizemnog šuta sa nekih 18 metara lopta je uz samu stativu završila u mreži.
Brđani ulaze bolje u drugo poluvreme, na asistenciju Ivanovića, Igor Miladinović je sa tri metra propustio priliku da loptu ubaci u mrežu i uveća prednost. Mudro su gosti čuvali vođstvo do 69. minuta kada je nakon filigranskog pasa Neškovića, Miletić zatresao praznu mrežu sa svega par metara. Igra se potom rasplamsala, a Čukarički je veoma blizu postizanja gola bio u 81. minutu, ali je Katić čudesnom paradom neutralisao šut glavom Jovanovića sa desetak metara. Mali kuriozitet desio se na kraju utakmice, Milojević je ušao u igru umesto Ivanovića u 5. minutu nadoknade i nakon samo tridesetak sekundi igre napravio grub prekršaj za direktan crveni karton.

Utakmica je završila nerešenim rezultatom, a to je i bio najpravedniji ishod. Sledi dvonedeljna pauza zbog reprezentativnih obaveza, a nakon nje Zmajevi će na noge TSC-u u Bačku Topolu, a Čukarički dočekuje Novi Pazar na Banovom brdu.

VOŽDOVAC - ČUKARIČKI 1:1 (0:1)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 500. GL.SUDIJA: Milanović Miloš. POM.SUDIJE: Pašajlić Milan i Novaković Novak. STRELCI: Miletić 69. min (Voždovac), Adžić 45.min (Čukarički). ŽUTI KARTONI: Matić (Voždovac), Pavkov i Sisoko (Čukarički). CRVENI KARTON: Milojević 90+5.min (Čukarički).
VOŽDOVAC: Katić, Lukić, Matić, Flemings, Pirgić (Mitrović), Savić, Miletić (Kojić), Vilka (Bubanj), V.Pavlović, Đurđević, Nešković (Vujanović).
ČUKARIČKI: Filipović, Tošić, Stevanović, Ivanović (Milojević), Adžić (Nikčević), Sisoko, Jovanović, Stanković, I.Miladinović, Pavkov (Cvetković), Kovač (Docić).