XS
SM
MD
LG

Partizan poveo u seriji sa 1:0

Košarkaši Partizana slavili su protiv Igokee sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne plej-of serije ABA lige u "Beogradskoj areni".

Partizan poveo protiv Igokee, Smit opet blistao sa distancePartizan poveo protiv Igokee, Smit opet blistao sa distance

 

 
 

Gosti iz Laktaša pružili su dobar otpor u Beogradu, ali je Partizan pokazao kvalitet.

Igokea je ušla agresivno, spremna na mnogo trčanja i kotnranapada. Rano je ušao u ritam Mario Nakić, sin legende crno-belih Iva Nakića, lakim koševima na obruču.

Prva polovina meča je prolazila u znaku serija Partizana i odgovora Igokee. Poslednja pretnja gostiju bila je na otvaranju treće deonice, gde su zaostatak od devet poena na poluvremenu smanjili na minus dva.

Usledio je odgovor domaćina od 13 poena u nizu bez odgovora na drugoj strani. Odbrana crno-belih je postala ozbiljnija, naročito ulaskom Kabokla, pa su se iz te energije našli poeni u napadu. Stekla se dovoljna prednost za miran kraj meča.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Kevin Panter sa 18 poena. Pratio ga je Zek Ledej sa 16 poena. Valja istaći novu odličnu šutersku partiju Džejlina Smita sa šutem za tri 4/4 i ukupno 16 poena, čime se nadovezao na sjajno izdanje protiv Valensije. Listu dvocifrenih kompletiraju Naneli sa 11 i Smailagić sa 10 poena.

Nakić je sa 21 poenom bio prvi strelac Igokee na ovom duelu. Najbliži mu je bio Džeki Karmajkl sa 17 poena.

Sledeći duel se igra 21. aprila od 18.00, gde je Igokea domaćin. Partizan u slučaju pobede ide u polufinale.