XS
SM
MD
LG

Nemanja Majdov odbranu titule kreće od Jermena

Slušala se himna Srbije na prošlom Evropskom prvenstvu

Aktuelni evropski prvak u džudou, Nemanja Majdov, ove sedmice brani evropsku titulu osvojenu prošle godine u Monpeljeu.

Evropsko prvenstvo za seniore počelo je danas u Zagrebu, a Nemanja Majdov će na tatami u subotu, kada je na rasporedu kategorija do 90 kilograma.

U prvom kolu Nemanja Majdov je slobodan, a u drugom ga čeka Jermen, Gor Karapetjan, koji je također slobodan u prvom kolu šampionata. Riječ je o nadarenom, osamnaestogodišnjem, džudisti iz Jermenije, svjetskom kadetskom  prvaku iz 2022. godine. U seniorskoj konkurenciji, za sada, nema neki veći rezultat, a ovo će, naravno, biti i prvi duel sa aktuelnim evropskim šampionom.

Ako sve prođe kako treba za Nemanju, a vjerujemo da hoće, naredni protivnik biće mu bolji iz duela Bjelorusa koji nastupa kao nezavisni sportista i ne pod zastavom svoje zemlje, Aliaksandar Sidorik i Rumuna Aleksa Kreta. Ni protiv jednog do sada Majdov nije radio u karijeri.

U gornjoj polovini ove linije žrijeba su Bugarin Ivajlo Ivanov, Slovak Petr Žilka, Ukrajinac Jaroslav Davidčuk, Izraelac Gaj Gurevič, te Francuz Loris Tasije.

- Da sam spreman, nisam potpuno spreman, ali isto tako nisam ni nespreman. Džudo sam počeo raditi tek prije desetak dana, pa ćemo sve da vidimo. Sve je Božija volja. Potrebni su mi ovi mečevi uoči Olimpijskih igara, tako da nastupam i na Evropskom prvenstvu i na takmičenjima koja slijede poslije do Pariza, rekao nam je Nemanja Majdov uoči nastupa u Zagrebu.

Dnevni program na Evropskom prvenstvu počinje u 10.30 po našem vremenu.