XS
SM
MD
LG

Pao izborio majstoricu

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su u Beogradu Makabi 95:88 i izjednačili na 2:2 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige, pa će odluka o učesniku Fajnal fora pasti u majstorici u Atini.
Panatinaikos je bolje otvorio meč i vodio 20:12 pred kraj prve deonice, ali je Makabi uspeo da preokrene i na poluvreme ode u plusu (50:49).

Gosti su bili bolji u trećoj četvrtini i u poslednjih deset minuta ušli su sa plus pet (74:69). Makabi je preuzeo vođstvo serijom 9:0 na startu četvrte deonice, a šest minuta pre kraja bilo je 82:75 za "ponos Izraela".

Posle vođstva Makabija 88:85 na tri minuta do kraja usledila je serija Panatinaikosa 10:0, izraelski klub nije poentirao u poslednja tri minuta.

Lorenco Braun je bio najefikasniji u Makabiju sa 17 poena, Tamir Blat i Bonzi Kolson su dali po 14, Džoš Nibo 12 a Džon Dibartolomeo 10. Povratnik u tim, oporavljeni Vejd Boldvin, dao je tri poena za nešto više od sedam minuta na terenu.

Kendrik Nan je predvodio Panatinaikos do pobede sa 27 poena, Kostas Slukas je dao 20, Matijas Lesor 17, a Kontantinos Mitoglu 13.

Utakmicu u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" posmatrao je i trener Partizana Željko Obradović koji je sa Panatinaikosom pet puta osvajao Evroligu.

Peti, odlučujući meč, igra se u nedelju u Atini.

 

Fajnal for se igra u Berlinu od 24. do 26. maja, a za sad je samo branilac titule Real obezbedio učešće u završnici Evrolige.