XS
SM
MD
LG

Zvezda ili Mega?

Košarkaši Crvene zvezde od 19 časova u "Beogradskoj areni" dočekuju ekipu Mege u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Tok meča iz časa u čas možete pratiti na našem portalu.

Srpsko polufinale ABA lige, Zvezda dočekuje MeguSrpsko polufinale ABA lige, Zvezda dočekuje Megu

Zvezda se u polufinale plasirala posle dve pobede protiv Studentskog centra. Crnogorski predstavnik je u Beogradu namučio crveno-bele vodivši i sa 18 poena u jednom trenutku, ali je tim Janisa Sferopulosa uspeo da se vrati i trijumfuje posle neizvesne završnice 83:81.

U drugom duelu, ekipa sa Malog Kalemegdana pokazala je drugačiji pristup, pa Derbi nije imao šanse - 92:77.

Mega je pomalo iznenađujuće upisala dve lake pobede protiv Cedevite Olimpije. U Beogradu je bilo 119:98, da bi rezultat meča u Ljubljani bio 85:71.

Sferopulos ističe da je Mega mlada i energična ekipa

Grčki stručnjak je rekao za klupski sajt da su svi u klubu srećni jer se vraćaju utakmicama.

Sferopulos sa košarkašima ZvezdeSferopulos sa košarkašima Zvezde

 

"Imali smo pauzu od 11 dana i to je sa jedne strane bilo dobro, imali smo vremena da unapredimo neke stvari ofanzivno i defanzivno, a s druge strane nije lako, jer smo navikli da cele sezone igramo na dva dana. Mislim da svi jedva čekaju da počne polufinalna serija", rekao je Sferopulos.

Dodaje da je ekipa Mege talentovana.

"Igramo protiv tima koji je izuzetno talentovan, veoma su mladi i igraju veoma energično. Znamo se veoma dobro iz ligaškog dela sezone, želimo da igramo našu igru i trudićemo se da budemo maksimalno koncentrisani tokom čitave utakmice. Želimo da se borimo za naše ciljeve, a prvi je utakmica protiv Mege u petak", dodao je Sferopulos.

Marko Barać: Crvena zvezda je veliki favorit, želimo da igramo dobru košarku

Trener Mege Marko Barać izjavio da je Crvena zvezda favorit u predstojećoj seriji polufinala plej-ofa regionalne ABA lige, ali je istakao da će njegov tim igrati dobru košarku.

Marko Barać Marko Barać

 

"Očekuje nas utakmica protiv tima, koji ima šampionske aspiracije i koji je veliki favorit. U odnosu na dosadašnji deo sezone pojačani su vrhunskim plejmejkerom Nikolom Topićem, što naš posao čini jos težim.”

Ružičasti imaju kadrovske probleme, ali žele da igraju dobru košarku.

”I pored svih kadrovskih problema želimo da igramo dobru košarku, što radimo cele sezone, i da budemo spremni da iskoristimo svaku priliku koja se ukaže", rekao je Barać, prenosi zvanični sajt kluba.

Zvezda bolja u međusobnim duelima

U poslednjih 10 duela, Zvezda je trijumfovala osam puta, dok je Mega upisala dve pobede.

Ono što ipak uliva poverenje gostujućim košarkašima je činjenica da su uspeli da slave u poslednjoj utakmici koja je odigrana u sklopu 24. kola regularnog dela regionalne lige.

Mega je pored Partizana jedini srpski klub koji je upisao pobedu protiv crveno-belih. Ekipu Marka Baraća u toj utakmici predvodio je Stefan Miljenović sa 16 poena.

Polufinalna serija se igra na dve pobede. Drugi meč između Mege i Crvene zvezde na programu je sedmog maja od 20 sati u Hali sportova Ranko Žeravica.