XS
SM
MD
LG

Nadoknaditi minus iz Mostara i uzeti Kup BiH

ФОТО: ФК Борац/Никола Кулага

Прва утакмица финала Купа БиХ, на стадиону ”Под Бијелим бријегом”, завршена је тријумфом Зрињског резултатом 1:0.

Ни Борац, као ни претходно Челик, Славија, Јединство и Слога Меридиан, није успио да затресе мрежу ”племића” у куп-такмичењу (гол-разлика 16:0), али ће прилику за то поново имати 22. маја, када ће уз њега, у реванш утакмици, бити армија навијача у црвено-плавом.

– Прво полувријеме је завршено, имамо активан резултат. Мислим да је у првом дијелу меча у Мостару Зрињски био далеко боља екипа. Веома лоше смо стајали и били доста пасивни, али смо показали реакцију у другом полувремену. Као што сам рекао, прво полувријеме је готово и чекамо их у Бањалуци да ово окренемо. Надамо се да ће Градски стадион бити пун, ова екипа је то заслужила досадашњим резултатима. Имамо активан резултат, гол заостатка, ако сад неће бити пун, онда не знам када ће бити – рекао је послије утакмице у Мостару капитен нашег тима Срђан Граховац.

До реванша ће Борац, у оквиру бх. првенства, гостовати Тузла ситију (13. мај) и дочекати Игман (19. мај). Уколико у те двије утакмице тријумфује, трећи пут у клупској историји ће освојити титулу шампиона БиХ и изборити наступ у квалификацијама за Лигу шампиона.

 

(борац-спорт)