XS
SM
MD
LG

Skupština FSRS odlučuje: Skraćuju se Prva i Druga liga Republike Srpske?

Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske koja je održana danas donesena je odluka da se izbori na nivou FSRS održe na Vidovdan, 28. juna. Tada će aktuelni predsjednik Vico Zeljković da dobije drugi četverogodišnji mandat.

Pored izbora predsjednika biće imenovana i novi Izvršni odbor FSRS, kao i predstavnici Saveza u zajedničkim tijelima i organima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovini. Ovi izbori biće organizovani početkom 2025. godine.

Na sjednici Izvršnog odbora FSRS razmatran je, i usvojen, izvještaj o ostvarenju budžeta za 2023. godinu, kao i plan za 2024. godinu. Takođe, usvojen je finansijski izvještaj sa pozitivnim mišljenjem nezavisnog revizora.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske je razmatrao stanje u saveznom rangu takmičenja. Upućen je prijedlog skupštinskim delegatima da od sezone 2025/26. Prva i dvije grupe Druge lige budu skraćene na po 14 klubova. Trenutno, u prvoligaškoj konkurenciji je 18 timova, a u dvije grupe drugoligaškog karavana (istok i zapad) po 16 ekipa.