XS
SM
MD
LG

Radivojević: Na prvi pogled, dobro smo prošli

Košarkaši Igokee mogu samo djelimično da budu zadovoljni žrijebom kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su u prvom kolu dobili najlakšeg protivnika Mornar iz Bara.

Vuk Radivojević / foto: KK Igokea/Nenad Vuruna

Međutim, ukoliko prođu, rival u drugoj rundi biće turski Bešiktaš, vjerovatno najkvalitetniji tim druge grupe žrijeba. Izabranici trenera Dragana Bajića biće domaćini u prvom susretu 27. septembra, dok je revanš dva dana kasnije u Baru. Biće to tek prva dva okršaja ova dva tima pošto će Crnogorci debitovati u ABA ligi pa će tokom sezone još dva puta izaći na megdan jedni drugima. Prošla sezona Mornaru je bila najuspješnija od osnivanja 1974. godine. Osvojili su drugo mjesto u prvenstvu Crne Gore, bili finalisti Kupa, dok su i u Balkanskoj ligi bili drugi.

"Na prvi pogled čini se da smo dobro prošli, ali Mornar nije ekipa za potcenjivanje. Radi se o stabilnom timu koji je zasluženo izborio nastup u Jadranskoj ligi. Borili su se protiv Budućnosti u finalu plej-ofa, što govori o njihovoj snazi. Verujem da ćemo ih proći, a onda sledi pravo iskušenje. Bešiktaš je najteži protivnik kojeg smo mogli da dobijemo. Treba samo pogledati imena koja igraju u timu, koga dovode i koliko para ulažu i sve će biti jasno. Nadam se da ćemo doći do njih, dati svoj maksimum, pa šta bude", rekao je bek Igokee Vuk Radivojević.

Ukoliko uspješno preskoče prvu prepreku, sastaće se sa Bešiktašem, a prvi meč bio bi na rasporedu 4. oktobra u Laktašima, a revanš dva dana kasnije u Turskoj. Klub iz Istanbula prošlu sezonu završio je na devetom mjestu i nije se plasirao u plej-of. Bogati vlasnici ne žele da im se ponovi loša sezona pa su na kormilo doveli Ufuka Sariču koji je uspješnu trenersku karijeru započeo upravo u ovom klubu. Vodio je još Anadolu Efes, a laktaškoj publici je poznat od kada je sa Karšijakom gostovao 2013. godine u Evrokupu i doživio poraz (110:98) poslije produžetka. Bešiktaš je angažovao Di Džej Stroberija, a tu su još Amerikanci Kajl Vims, Majkl Tompson i Majkl Rol kao i turski reprezentativac Čenk Akjol. Ukoliko prođu tursku ekipu, plasiraće se u grupu D.