XS
SM
MD
LG

Ćosić donosi bolje dane

Izborna skupština Slavije donela je novo ime na mestu prdsednika Upravnog odbora. To je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić. Zamenio je on doskorašnjeg predsednika Zdravka Šaviju, te odmah na Skupštini predložio imena 14 novih članova Upravnog odbora.

Tri predložena kandidata, međutim nisu dobila potreban broj glasova. Delagti nisu podržali da u Upravni odbor uđu Zdravko Šavija, Risto Trivun i Branislav Arsenijević. Umesto njih su izabrani bivši igrače Aleksandar Simić i Ivan Stanković, dok je treći Rade Bujak, sportski radnik iz Istočnog Novog Sarajeva.

Zanimljivo je istaći da je jedan deo članova Skupštine tražio da se glasa za listu , a novoizabrani predsednik Skupštine Slavko Tošović je odlučio da se glasa pojedinačno.

- Staturna je to pravovaljana odluka. Pored tih imena predloženoh od strane Ćosića pojavilo se još kandidata i ja nisam želeo nikome da onemogućim da bude biran, buide izabramn ili ne. To je ponavljam bilo po zakonu i statutu kluba. Moram isto tako reći da ja mislim da neki pojedinci iz tog Upravnog odbora ne trebaju da bude u klubu. Bio sam svojevremeno načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo i mnogo izdvajao za klb. Radio sma za klub, a pojedinci su radili za sebe. Zbog njih nisam želio u samu rukovodstvenu strukturu Slavije. Kao predsjednik Skupštine učiniću sve da klub radi po zakonu i da u Slavija krene putevim uspeha, rekao nam je Tošović.

Inače pre samog glasanja pojedini članovi Skupštine su rekli da neki predloženi članovi za Upravni odbor nisu i neće prihvatiti ponuđeno članstvo. Ostalo je da se na nekoj narednoj sednici Upravnog odbra izjasne (ako naravno dođu na sednicu), prihvataju li ili ne predlog Ljubiše Ćosića. Novizabrani predsednik će imati pravo da u narednim danima kooptira u Upravni odbor još sedam članova.

Izbor Ćosića za predsednika Upravnog odbora i nije iznena đenje. To je praktično dogovoreno bilo noć pred održavanje Izborne skupštine. Održan je sastanak u jednom lokalu u Istočnom Sarajevu, a koji je po malo ličio i na skup dvije političke opcije. Na tom sastanku je Ćosić rekao da želi da bude predsednik. On je inače je član SNSD-a. Druga strana koju su činili Mirko Šarović, Darko Babalj, Sloboda Ujić je iz SDS-a. Oni nisu imali ništa protiv da vruća fotelja prvog čoveka Slavije pripadne Ćosiću, a pozicija predsednika Skupštine Slavku Tošoviću. Tako je na kraju i bilo, ali je po malo nejasno ostalo izlaganje Ćosića, pre samog glasanja o njegovoj kandidaturi. Istakao je da ne veruje u iskrenost pa i naglasio da će ga neko pokušati smeniti za šest meseci. Usledio je odgovor druge strane da niko nema nameru da se bavi tim stvarima, pa je na glasanju protiv Ćosića bio samo jedan član Skupštine.

Izborom Ljubiše Ćosića za prvog čoveka kluba, mnogi se na daju da dolaze bolji dani za Slaviju. Ovaj klub, nekada i osva jač Kupa BiH prolazi kroz težak period. Praktično Slavija u ovom momentu nema ni igrače, ni trenera, pa u vremenu kojeg baš i nema previše, mora odmah da se radi i pokuša izaći iz teške pozicije.

Novoizabrani predsednik Slavije je istakao da je njegov primarni zadatak da se klub stabilizuje, kako materijalno tako i igrački. Naredni dani će pokazati kuda plovi Slavijin novi brod. Nadamo se ka mirnim vodama i lepšoj budućnosti...

Ljubiša Ćosić, predsjednik Slavije


Slavija 2 : 0 Zvijezda 09
Borac 1 : 5 Sloga
Sloboda 1 : 1 Sutjeska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 32 13 8 11 47
2 Sloboda 32 13 7 12 46
3 Slavija 32 12 6 14 42
4 Zvijezda 09 32 13 3 16 42
5 Sutjeska 32 9 6 17 33
6 Borac 32 2 5 25 11