XS
SM
MD
LG

Krstanović presudio Kazahtsancima

Fudbaleri  Širokog Brijega ostvarili su željeni rezultat nakon što su u prvom susretu pretkola Evropske lige na Pecari svladali kazahstanski Ordabasi rezultatom 2:0.

Široki je od samog početka preuzeo kontrolu nad utakmicom i već u 6. minuti Bralić je pogodio stativu.

Plavi su nastavili nizati šanse, dok su se gosti uglavnom koncentrisalči na prekide i kontranapade.

U 36. minuti u gostujućem kaznenom prostoru srušen je Krstanovića, a sudija  je pokazao na bijelu tačku. Krstanović je sam realizirao jedanaesterac za vodstvo 1:0.

[su_dailymotion url=" http://dai.ly/x5s6dhy" quality="480"]Sent Etjenom[/su_dailymotion]

Domaći fudbaleri  udvostručili su prednost u posljednjim trenucima prvog poluvremena nakon greške golmana  Ordabasija koji je duboka izišao sa svog gola u pokušaju da izbije loptu, no Krstanović je bio bliže te je loptu glavom s desetak metara poslao u prazan gol za 2:0.

[su_dailymotion url=" http://dai.ly/x5s6dz5" quality="480"]Sent Etjenom[/su_dailymotion]

Široki i u nastavku reda prilike. U 51. sjajnu šutira Čabraja, ali njegov udarac s 15 metara brani Bekbaev. Gostujući golman  u 61. skida pokušaj Barišića, a 68. brani i Markovićev pokušaj iz slobodnjaka, a u 70. neprecizan je Ćorić.

Da je kazahstanska liga u punom zamahu, a Široki igra tek prva utakmicu u novoj sezoni vidjelo se u posljednjih 20-ak minuta igre kada su nogometaši Ordabasija preuzeli inicijativu.

Najbliži pogotku gosti su bili u 73 . minuti kada jedan igrač Širokog s crte skida šut Fontanella i spašava siguran gol.

Do kraja susreta Široki se uspio obraniti i doći do pobjede bez primljenog gola.

Revanš se igra za sedam dana u dalekom Kazahstanu.