XS
SM
MD
LG

Grčka kao vojska

 Grčka reprezentacija održala je danas u Zenici press konferenciju povodom predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, u kojoj će Grci na Bilinom Polju gostovati bh nacionalnom timu. Osim selektora Mihaela Skibea, press konferenciji je prisustvovao i veznjak Aleksandros Ciolis, koji je u proljetnom dijelu sezone nastupao za škotski Hearts.

Kao jedan od najiskusnijih grčkih fudbalera, Ciolis smatra da su on i njegovi saigrači uspjeli zahvaljujući selektoru Skibeu povratiti dozu pobjedničkog mentaliteta koji su imali ranije.

"Konačno smo preuzeli odgovornost i postali ono što smo bili prije - snažna Grčka koje se svi sboje. U tome nam je mnogo pomogao naš trener, jer smo konačno dobili kombinaciju trenerskog umijeća i naše lične žrtve i volje da budemo veliki tim", kazao je grčki reprezentativac, dodavši:

"Naš trener nam je pomogao da shvatimo da igramo za svoj nacionalni tim i da moramo uvijek davati sve od sebe, čak i onda kada stvari nisu u skladu sa našim egom".

Ciolis je istakao da je pobjeda protiv Bosne i Hercegovine cilj grčkog tima, ali da za nastavak razvoja reprezentacije nije presudno hoće li Grci pobijediti ili izgubiti utakmicu.

"Najvažnije je da dajemo sve od sebe i da konstantno otkrivamo taj izgubljeni duh i pobjednički mentalitet. Mi smo krenuli na jedan interesantan put, za koji nije bitan ishod pojedinačne utakmice. Volio bih da ostvarimo pozitivan rezultat, ali i ako ne uspijemo u tome, nastavit ćemo se razvijati u svom ritmu kao ranije", istakao je Ciolis.

On ipak smatra da postoji recept za pobjedu protiv naše reprezentacije.

"U Belgiji smo igrali jako dobro i borili smo se jedni za druge, kao 11 spartanskih vojnika. Sutra treba da pokažemo isto, s tim da moramo igrati još bolje u ofanzivi. U Belgiji smo bili sjajni defanzivno, sada moramo zadržati taj nivo i zaigrati još bolje u ofanzivi. Vjerujemo u sebe, vidite kakva je kod nas atmosfera kad su tu igrači koji su suspendovani", kazao je Ciolis na kraju svog obraćanja na press konferenciji.