XS
SM
MD
LG

Novak ide dalje

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Rimu, pošto je sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4, savladao Španca Roberta Bautistu Aguta. Naredni Đokovićev rival biće bolji iz duela između Nišikorija i Del Potra Đoković je do šeste pobede u sedmom međusobnom duelu s Agutom došao posle sat i četrdeset jedan minut.

Drugi teniser sveta u četvrtfinalu Masters turnira u Rimu igraće protiv boljeg iz duela između Japanca Keija Nišikorija i Argentinca Huana Martina del Potra.

Đoković je protiv 20. tenisera sveta na ATP rang-listi odigrao znatno bolje nego u drugom kolu protiv Britanca Alježa Bedenea pre dva dana.

U prvom setu Đoković je bio siguran u svojim servis-gemovima, a do prvih brejk lopti stigao je u sedmom gemu, kada je iskoristio prvu šansu da Špancu oduzme servis.

Bautista Agut je odmah u narednom gemu imao priliku da uzvrati istom merom, ali je Đoković sigurnim servisom spasao brejk loptu, a potom i preciznim forhendima poveo sa 5:3. Španac je onda brzo i lako smanjio zaostatak, ali je srpski teniser potom servirao i bez problema došao do prednosti od 1:0 u setovima.

Đoković je početkom drugog seta nastavio u istom ritmu, u trećem gemu oduzeo je servis Bautisti Agutu, a potom je servirao za potvrdu brejka prednost – 3:1.

Od tog trenutka Španac je podigao nivo igre, pronašao je napadački ritam i nakon brzog gema za 2:3, pritisao je servis Đokovića, koji nije uspeo da sačuva prvu brejk loptu, pa je Bautista Agut došao do izjednačenja.

Španac je prilično lako dobio i naredni gem za vođstvo od 4:3, da bi seriju od tri uzastopna gema Španca Đoković napadačkom igrom prekinuo u narednom gemu na svoj servis.

Dosta uzbuđenja doneo je deveti gem drugog seta, u kom je srpski teniser iskoristio četvrtu brejk loptu i tako došao u priliku da servira za plasman u četvrtfinale, ali ipak, gem je trebalo da pripadne Špancu, koji je oštećen u situaciji kada je imao gem-loptu.

Sudija je dodelio poen Đokoviću, iako je lopta bila u autu, ali on nije tako mislio, pa je gem nastavljen.

Đoković je u poslednjem gemu bez većih problema potvrdio brejk i tako došao do plasmana u četvrtfinale Masters tunira u Rimu.