XS
SM
MD
LG

Juve finalista Lige šampiona

Fudbaleri Juventusa savladali su Monako sa 2:1 u revanš meču polufinala Lige šampiona i ukupnim rezultatom 4:1 plasirali se u finale takmičenja.

Fudbaleri Juventusa igraće u finalu Lige šampiona, pošto su i u revanš meču polufinala bili bolji od Monaka, rezultatom 2:1.

"Stara dama" je u prvom meču u Monako ostvarila pobedu od 2:0 i sasvim zasluženo ide u Kardif, gde će 3. juna igrati protiv boljeg iz duela između Reala i Atletika. "Kraljevići" imaju prednost od 3:0 iz prvog meča, a revanš je na programu u sredu. Navijači najbolje italijanske ekipe imali su i šta da vide i čemu da se raduju na Juventus areni. Domaći su već u prvom poluvremenu stekli dva gola prednosti, golovima Mandžukića i Alvesa. [su_youtube url=" https://youtu.be/Vd1nj_o5-qI"] Konačan rezultat postavio je Mbape u 68. minutu susreta, što je bio prvi gol koji je Juventus primio u nokaut fazi takmičenja, ukupno treći u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona. Juventus je bio mnogo bolji rival na meču, naročito u prvih 45 minuta, dok su drugi deo igre obeležili nešto grublja igra na obe strane i "varnice" na terenu. Juventus se tako drugi put u poslednje tri sezone plasirao u finale najelitnijeg evropskog takmičenja, ukupno deveti u bogatoj klupskoj istoriji, uz dve titule šampiona Starog kontinenta.