XS
SM
MD
LG

Švajni Čikagov

Bastijan Švajnštajger i zvanično je predstavljen kao novi fudbaler ekipe Čikago Fajer, koju sa klupe predvodi Veljko Paunović.
Srpski fudbalski stručnjak Veljko Paunović dobio je veliko pojačanje u Čikagu. Јednogodišnji ugovor sa američkim Čikago Fajerom potpisao je Bastijan Švajnštajger.

Bivši reprezentativac Njemačke i dosadašnji fudbaler Mančester junajteda nije mogao da se izbori za mjesto startera u ekipi Žozea Murinja, pa je prelazak u MLS ligu, gdje planira da završi karijeru, prihvatio kao najbolje rješenje. U timu Čikaga na ovaj transfer gledaju kao na istoriju.

[su_youtube url=" https://youtu.be/5TIJSDGHqTE"]

-Mislim da je MLS podigao kvalitet posljednjih godina. Mnogi njemački fudbaleri žele da urade isto što i ja i dođu u Ameriku, i zato mislim da će u budućnosti mnogo više njemačkih igrača htjeti da nastupa ovdje. Svi oni moraju odlučiti kada je pravo vrijeme da dođu. Uglavnom, svi su uzbuđeni kada je u pitanju igranje u MLS ligi - rekao je Švajnštajger.

Njemački fudbaler će biti u konkurenciji za tim čim prođe testove i dobije vizu. Čikago se u posljednjih sedam sezona samo jednom plasirao u plej-of. Nakon tri odigrane utakmice trenutno je 7. na tabeli istočne koferencije MLS lige.