XS
SM
MD
LG

Srbija spremna za Estoniju

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Tatjana Ječmenica izjavila je da je uoči meča protiv Estonije u Talinu ekipa motivisana i da veruje da će uspešno proći prepreke u grupi Evro-afričke zone.

Tim Srbije u Talinu čine Nina Stojanović (126. na VTA listi), Ivana Jorović (148), Dejana Radanović (409) i Bojana Marinković (618).

"Odradili smo danas prvi trening u Talinu, ekipa je zdrava, što je najbitnije. Devojke su raspoložene i sve je kako treba, teren je nešto sporiji, ali to nije nešto na šta se žalimo jer kako je njima, tako i nama... Znamo tim Estonije, uvek je nezgodno igrati protiv domaćina. Pre dve godine smo igrale u Evro-afričkoj zoni i uspele smo, motivisane smo da ponovimo taj rezultat", rekla je Ječmenica.

Pored Srbije i Estonije, u Grupi D su još Bugarska i Izrael, a prvoplasirani iz četiri grupe će se boriti u mini plej-ofu, iz kojeg će pobednici obezbediti plasman u baraž za ulazak u Svetsku grupu B za 2018. godinu. Prvi meč u Grupi D između Srbije i Estonije igra se u sredu od 17 sati.