XS
SM
MD
LG
02.12.2016 Jagoš Jagoš

Zoran Vraneš kandidat za selektora Trinidad i Tobaga

 

Nekadašanji as beogradskog Partizana, Zoran Vraneš,inače Pljevljak, kandidat je za selektora Trinidad i Tobaga. Ova selekcija ostala je bez kormilara, nakon što je Stefan Hart podneo ostavku.

Trininad i Tobago je takmičenje za plasman na Mundijal u Rusiju 2018. godine počeo sa dva poraza. Bolji od njih su bili Kostarika, koje je kao gost pobedila sa 0:2, te Honduras.Slavio je kod kuće sa 3:1. Ovi rezultati primorali su Harta da podnese ostavku. Pored Vraneša, u trci za selektorsku fotelju se nalazi još nekoliko trenera.

Prednost našeg stručnjaka je da je već bio selektor ove zemlje. Sa reprezentacijom Trinidad i Tobaga do 20 godina, bio je učesnik i Svetskog šampionata u Egiptu,a zanimljivo da većina igrača seniorske reprezentacije potiče upravo iz sastava koji je vodio Vraneš.

On se ovih dana nalazi u Beogradu, kod porodice,a narednih dana putuje u Trininad i Tobago. Treba isto tako reći da je od 1992. godine na prostorima Kariba. Vodio je selekcije Antigva i Barbuda, Sent Vinsen i Grenadini, te nekoliko klubova sa ovih prostora.

Igračku karijeru je počeo u Rudaru iz Pljevalja, da bi ga sa 16 godina u Partizan doveo Stjepan Bobek. Igrao je sa Nenadom Bjekovićem, Mocom Vukotićem, Aleksandrom Trifunovićem, Ivanom Golcem, Ilijom Zavišićem…

Pored Partizana, nastupao je za Osijek, Hajduk iz Kule i Šumadiju iz Aranđelovca. U dva navrata trenirao je pljevaljski Rudar,a nakon toga se otisnuo na Karibe.