XS
SM
MD
LG

Mehmed Baždarević: Razmišljamo o pobjedi

Na stadionu Giorgios Karaiskakis prije službenog treninga  održana je konferencija za medije na kojoj se novinarima obratio selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević i kapiten Edin Džeko.

-Da ne ponavljam , atmosfera je odlična, Kolašinac je stigao i trenirao, osjeća se dobro. Drugi igrači nemaju problema, na dam se da će tako i ostati. Dobro smo radili, dali sve od sebe da se spremimo za ovu važnu utakmicu. Nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat. Ako igra bude dobra, to možemo očekivati – rekao je na početku presice selektor Mehmed Baždarević.

O ishodu selektor Baždarević je rekao:

-Zmajevi će igrati na pobjedu, remijem ne bi bili razočarani. Ali, mi ne kalkulištemo, pripremali smo se da igramo na pobjedu. Međutim, protiv kvalitetne ekipe kakva je Grčka, remi nije nezadovoljavajući.

Reprezentativci BIH respektuju domaćina, svjesni su da samo velikom borbom  mogu željenog rezultata.

-Grčka stvara dobru ekipu, ima dobre rezultate. Ne želim davati previše komplimenata, kvalitetni su, ali i imamo dobre igrače u formi. Biće borbe i trčanja, moramo biti koncentrisani cijelu utakmicu. Budemo li trčali i borili se, Grcima možemo napraviti probleme – rekao je Baždarević.

Odmah nakon presice reprezentativci su odradili i posljednji trening u ovoj godini. O mogućem sastavu niko nije ni pitao a da i jesti ne bi dobio odgovor. Jedno je sigurno, nekih bitnih promjene u odnosu na sastav protiv Kipra neće biti.