XS
SM
MD
LG
06.11.2016 Jagoš Jagoš

Đurđević pogađa, Božinov slavi

Partizan je rutinski stigao do pobede protiv Novog Pazara, u meču u Humskoj gotovo da nije bilo nikakvih dilema

Partizan – Novi Pazar 4:0 (2:0)
Strelci: 1:0 – Janković u 25, 2:0 – A. Stevanović u 37, 3:0 – Đurđević u 54, 4:0 – Đuričković u 84. minutu.
Stadion: Partizana. Gledalaca: 3.000. Sudija: Nenad Đokić (Užice). Pomoćnici: Jovanović Vladimir (Čačak) i Pavlović Slobodan (Užice).
PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić, Everton, Marjanović, A. Stevanović, Janković, Đurđević, Božinov.
NOVI PAZAR: Zogović, Stanojević, Alivodić, Travančić, Čečarić, Brunčević, Pajović, Dimitrijević, Rajabov, Svojić, Micevski.
Crno-beli su pobedom protiv Novog Pazara posle „prvog kruga” ostali na drugoj poziciji, sa šest bodova manjka u odnosu na lidera i šampiona Crvenu zvezdu. Već u prvom minutu domaći su imali šansu, Stevanović je ubacio loptu, ali je Božinov za malo zakasnio, a bio je u odličnoj poziciji. Samo dva minuta kasnije umalo hladan tuš. Čečarić je izašao sam na 16 metara od gola Partizana, ali je potom dao prejak for, samim tim i šansu Kljajiću da istrči i otkloni opasnost. U petom minutu još jedna prilika za Pazarce, pokušao je Dimitrijević da lobije istrčalog Kljajića sa 40 metara, lopta je išla u gol, ali je golman Partizana stigao i uhvatio je. I to je bilo skoro sve od gostujućeg tima. Partizan je prvu odličnu priliku imao u devetom minutu, Božinov je asistirao ka Đurđeviću, koji je šutirao, ali je golman gostiju odbranio. Samo minut kasnije nova prilika za crno-bele, ali ovoga puta lopta posle centaršuta Stevanovića nije došla do usamljenog Đurđevića, reagovala je odbrana Novog Pazara. Slična situacija i u 21. minutu, ovoga puta je u akciji istih aktera za malo zakasnio centarfor Partizana. Ipak, crno-beli su poveli u 25. minutu. Ponovo je prošao po levoj strani nezaustavljivi Stevanović, koji je ubacio loptu u peterac, na drugoj stativi je bio Janković, koji je lako ubacio loptu u tada već praznu mrežu – 1:0. Dva minuta kasnije šansu je imao i Božinov, ali je lopta posle njegovog pokušaja otišla za malo pored stative. Domaći su prednost duplirali u 37. minutu. Stevanović je povukao napad, prosledio je loptu Miletiću, ovaj je vratio Alenu, koji je šutirao, a lopta se izmigoljila iz ruku Zogoviću i završila je u njegovoj mreži – 2:0. Najlepša akcija viđena je u 41. minutu. Stevanović je centrirao sa leve strane, a na 16 metara loptu je makazicama zahvatio Janković, dovoljno samo za aplauze, s obzirom da je prošla pored gola Pazaraca. Partizan je bio agresivan i na startu drugog poluvremena. U 47. minutu Marjanović je šutirao, lopta je zakačila jednog igrača Pazaraca i pogodila je stativu. Sve dileme, ako ih je uopšte i bilo, rešene su u 54. minutu. Marjanović je odlično centrirao sa desne strane, Božinov je šutirao, a loptu je na putu do gola glavom smestio Đurđević – 3:0. Partizan je potom „prikočio”, ali je i dalje on bio tim koji je diktirao ritam. Na četvrti gol čekalo se do 84. minuta. Posle loše internevcije ejdnog igrača gostiju lopta je na 22-23 metra od gola došla do Đuričkovića, koji je opalio po njoj i postigao evrogol – 4:0. Mogli su gosti do počasnog pogotka dva minuta kasnije, sjajno je Alivodić promešao odbranu Partizana, ostao je u situaciji „jedan na jedan” sa Kljajićem, šutirao je sa pet metara, ali je golman crno-belih sjajno odbranio.
Semafor 15. kola Super lige:
Javor – Radnički (Niš) 2:0 (Bjedov 10, Milović 79)
Partizan – Novi Pazar 4:0 (Janković 25, A. Stevanović 37, Đurđević 54, Đuričković 84)
Subota:
Čukarički – Voždovac 2:1 (Docić 29, 54. jedanaesterac – Stojanović 89)
Bačka – Napredak 1:3 (Luković 43 – Vukanović 6, Ndiaj 18, Petrović 90+3)
Rad – Metalac 1:1 (Rovčanin 69. autogol – Kaisedo 6)
Spartak – Mladost 1:0 (Milić 38)
Borac – Crvena zvezda 0:1 (Sikimić 72)
Petak:
Vojvodina – Radnik 2:0 (Ašćerić 53, Meleg 69. jedanaesterac)