XS
SM
MD
LG

Sokolovi“ odleteli po nove medalje

Na Međunarodnom turniru ,,A“ kategorije koji se za vikend održava u Sloveniji učestvovaće i deset članova TKDK ,,Srpki Soko“ iz Zvornika, koji će braniti čast Republike Srpske i BiH. To će za njih biti poslednja provera pred Prvenstvo Republike Srpske koje se narednog vikenda održava u Zvorniku. Selektor reprezentacije BiH i trener Zvorničana Duško Kusmuk očekuje dobre rezultate u Sloveniji.

- Ovo je jedan od najjačih turnira na prostorima bivše Jugoslavije, a učestvovaće takmičari iz Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije, Hrvatske, Češke, Bugarske, Rumunije, Srbije, Grčke, Litvanije i BiH. Izuzetno jaka konkurencija u svim kategorijama će nam poslužiti da vidimo formu naših takmičara pred prvenstvo Republike Srpske koje je na programu za sedam dana. Verujem da možemo osvojiti nekoliko medalja, te tako potvrditi klasu. U prošloj sezoni smo bili najbolji klu u Republici Srpskoj, a pojedinačno smo bili neprikosnoveni u BiH i RS. Naši takmičari smo osvajali medalje na Evropskom prvenstvu, kao i na svim jačim turnirima, pa očekujem da tako bude i sada – rekao je Kusmuk.

Naredne subote će u KSC ,,Zvornik“ biti održano prvenstvo RS za čiju organizaciju je zadužen TKDK ,,Srpski Soko“.

- Nadam se da ćemo biti dobri organizatori i domaćini, kao i da ćemo ponoviti prošlogodišnje rezultate. Moramo da se zahvalimo predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i lokalnoj upravi na svesrdnoj pomoći oko organizacije takmičenja. Očekujem pune tribine dvorane u Zvorniku, a publika nema baš često priliku da vidi toliko majstora tekvondoa na jednom mestu – zaključio je Kusmuk.