XS
SM
MD
LG

Golmani stasavaju kod Pantelića

Golman Boksita iz Milića sa početka ovog vijeka, te nekadašnji golman Slavije iz Istočnog Sarajeva i mnogih drugih klubova, Dejan Pantelić, već više od godinu dana ima svoju golmansku školu "Pantelić" u Milićima.

Ovaj golman je sasvim slučajno počeo sa svojom školom golmana. Kako nam je rekao, u početku je samo radio sa svojim tada osmogodišnjim sinom Mihajlom, o kojem će te moći pročitati u posebnom tekstu, te u FK Milići. Nakon par mjeseci rada počeli su mu stizati i golmani iz drugih klubova, i tako je započeo sa svojom školom golmana.

- Pa moram reći da nisam planirao ovim da se bavim. U početku sam radio sa mojim sinom individualne treninge, te sa golmanima u FK Milići. Ipak, ubrzo su mi počeli dolaziti i dječaci iz okoline, pa sam i sa njima radio te je tako i počeo rad moje škole golmana. Kasnije sam počeo i da radim individualne treninge sa starijim golmanima, uglavnom u predsezonskom periodu, počeo je priču za naš portal Dejan Pantelić.

Kako je vrijeme odmicalo sve više polaznika je dolazilo u školu, a ona sada broji 15-17 dječaka uglavnom iz Milića, Zvornika, Vlasenice...

- Trenutno imam nekih petnaestak golmana koji redovno dolaze kod mene. Radi se uglavnom o dječacima, ali koji već sada pokazuju određene kvalitete. Subjektivno ili ne, moram da kažem da je moj Mihajlo jedan od najtalentovanijh golmana na ovim prostorima, a time i u mojoj školi. Osim njega, imate Dalibora Drakulića koji je nedavno potpisao za Crvenu zvezdu. On je čak prošao probu i u Partizanu, međutim zbog papirologije nije prešao u Beograd, a onda se pojavila Crvena zvezda, i uskoro trebamo da rešimo svu potrebnu papirologiju za njega kako bi u budućnosti branio za njih. U zadnjih nekoliko dana mi je došao i još jedan mladi golman, Lazar Kulić, koji brani za Crvenu zvezdu i Drinu iz Zvornika.

Lazar KulicTalenta je na ovim prostorima uvijek bilo i biće. Međutim, teško se neko može izboriti za prelazak u neki veći klub, prvenstveno jer se sa njima malo radi. Recimo da je Dejan Pantelić uz nekadašnjeg čuvara mreže banjalučkog Borca, Sinišu Mrkobradu, jedini koji ima golmansku školu u Republici Srpskoj. U Sarajevu je imaju Adnan Pervan i Adnan Gušo, i to su praktično tri jedine golmanske škole u Bosni i Hercegovini. Pantelić je odlučio da kroz predan rad sa dječacima pokaže koji im je pravi put za razvijanje.

- Ja odradim koliko mogu. Sve ostalo je na dječacima. Vidi se da tu ima talenta, kvalitetno rade, i kroz njihovo napredovanje u karijeri vidjeće se za šta su. Ja im obezbijedim i klubove gdje mogu da napreduje. Imam mnogo kontakata i kasnije je sve na djeci i njihovim roditeljima da li mogu, kada izađu iz moje škole, da u svakom pogledu to isprate, i finansijski i sa željom.

Što se tiče uslova u kojima radi Pantelić je zadovoljan.

- Treninzi škole golmana "Pantelić" su na stadionu Milića u Milićima. Imamo zaista sve što nam treba za trening, i sa te strane nemam nikakvu zamjerku. Imam odličnu saradnju sa upravom FK Milići gdje sam trener golmana njihovog seniorskog tima, i oni mi maksimalno izlaze u susret po tom pitanju. Dječaci rade nekada tri, nekada četiri, nekada pet puta sedmično, i kažem, zaista imamo veoma dobre uslove za rad.

Dejo i Dida

Nisu samo dječaci ti koji dolaze kod Dejana Pantelića. Imao je on u prethodnih više od godinu dana i starije golmane koji su dolazili kod njega na trening.

- Pa da. Uglavnom sam sa njima radio u nekom predsezonskom periodu kada sam nastojao da ih što bolje spremim za narednu sezonu. Pomenuo bih da je sa mnom bio sadašnji golman Slavije, Dušan Remić, koji je u vremenu dok je branio za Vlasenicu trenirao sa mnom,zatim Miroslav Orlić nekadašnji golman Radnika i Podrinja koji sada brani na Kipru, sadašnji golman Gubera, Milovanović, zatim Radić i još neki.