XS
SM
MD
LG

Ronioci na Otoci


(Sarajevo, 15. april 2015) Treće Otvoreno pojedinačno i klupsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju perajama i brzinskom ronjenju, održat će se u nedjelju, 19. aprila 2015. godine na Olimpijskom bazenu Otoka sa početkom u 9 sati.

Prvenstvo koje je otvoreno i za takmičare i takmičarke iz drugih država, održava se drugu godinu zaredom u Sarajevu u organizaciji Ronilačkog kluba Bosna.


Predsjednik Ronilačkog kluba Bosna, Hrvoje Gavrančić naveo je da će takmičari i takmičarke u muškoj i ženskoj konkurenciji nastupati u disciplinama 50 m plivanje perajama veterani, 50 m apnea, 100 m plivanje perajama, 100 m brzinsko ronjenje, 100 m plivanje perajama, 400 m plivanje perajama i štafeta 4x100m plivanje perajama.

Prošle godine na takmičenju je nastupilo više od 40 takmičara.Pored ekipa iz Bosne i Hercegovine također su učestvovali klubovi iz Hrvatske i Mađarske, a novost ove godi ne je kategorija veterana u kojoj mogu nastupati takmičari koji imaju više od 35 godina starosti“, rekao je Gavrančić te pozvao građane i građanke Sarajeva da u nedjelju posjete Olimpijski bazen Otoka i bolje se upoznaju sa plivanjem.

Svi zainteresovani takmičari i takmičarke prijaviti se mogu putem info@diving-bosna.com.ba ili sport@diving-bosna.com.ba te ujedno preuzeti i propozicije takmičenja.

Ronilački klub Bosna, koji djeluje pri Univerzitetskom sportskom društvu Bosna, osnovan je u Saraj evu 1997. godine. Klub trenutno broji više od 90 aktivnih članova i devet sekcija koje imaju inte nzivnu aktivnost i veoma ambiciozne planove razvoja. Rad i razvoj kluba trenutno se odvijaju u skladu sa najmodernijim dostignućima iz ronilačkog segmenta.