XS
SM
MD
LG

Arslan bolji od Delića
 

Banjalučki profesionalni bokser Goran Delić poražen je u nemačkom Gepingenu od Frata Arslana u borbi za titulu prvaka Evrope u WBO verziji. Zanimljivo je da su njih dvojica nekada bili sparing partneri, a spremniji i bolji u ovoj borbi Arslan ostvario je pobedu u šestoj rundi u meču koji je planiran na dvanaest delova.

-Za ovaj meč sam se spremio koliko sam mogao u 25 dana, što je zaista bilo malo. Išao sam na to da nokautiram Arslana, jednostavno išao sam na sve ili ništa. Na moju nesreću ovaj put je bio on istrajniji, ali sam na kraju od samog Arslana, ali i objektivne publike naišao na veliko oduševljenje zbog prikaza ne hrabre borbe. Prvo poluvreme sam izgubio, međutim do kraja godine sledi još jedan meč, revanš. Ovim putem zahvalan sam svima od srca koji su bili uz mene i pomogli mi da odboksujem ovaj meč. Ono što posebno želim da istaknem jeste činjenica, iako sam izgubio, u Gepingenu je dostojno visila i bila s nama zastava Republike Srpske. To me posebno čini srećnim – istakao je Goran Delić nakon meča sa Firatom Arslanom.

Revanš bi trebalo da se održi do kraja 2017. godine. Meč mora da bude zakazan dva ipo meseca unapred što će biti dovoljno za Delića da se kvalitetno spremi za borbu od dvanaest rundi.

-Imam ugovor sa menadžerom Aleksandrom Petkovićem do kraja naredne godine, tokom čega planiram da odboksujem još četiri profi meča. Naravno da bi titula svetskog prvaka u tom periodu bila za mene kruna karijere i ispunjenje dugogodišnjeg sna. Ipak, bez obzira na ishod mečeva koji su mi ostali, planiram da se nakon završetka ugovora povučem iz sveta boksa. Dosta je bilo – najavio je iskusni bokser iz Banjaluke Goran Delić.

Delić je u martu ove godine osvojilo titulu prvaka Evrope u WBC verziji koja neće biti ulog u revanš borbi protiv Arslana. U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri ima 31 pobedu i dva poraza, dok je Arslan na bilansu od 40 pobeda, osam poraza i dve nerešene borbe. Ko bolje prođe posle revanša imaće priliku da se bori za titulu, ili bar da ima borbu u kojoj će postati izazivač za titulu prvaka sveta koja je trenutno u vlasništvu Ukrajinca Aleksandra Usika.