XS
SM
MD
LG

Brčanke čekaju dolazak primača

Čekajući dolazak još jednog kvalitetnog pojačanja aktuelni šampion BiH u odbojci Bimal Jedinstvo već desetak dana se sprema za izazove u novoj sezoni gdje će igrati na četiri fronta.

"Princeze" su tokom ljeta ostale bez nekoliko igračica, ali su i dovele četiri pojačanja Natašu Slijepčević, Milicu Krstojević, Jovanu Biberdžić i Milicu Ivković. One su se priključile ekipi i rade pod budnim okom trenera Smaila Pezerovića koji želi što prije da uigra ekipu.

- Prvih desetak dana je prošlo bez opterećenja i problema. Akcenat je bio na adaptaciji i pripremi za ono što nam slijedi, a to je sticanje snage, brzine i izdržljivosti. Nakon toga dolazi rad na tehnici, a onda pred početak lige i taktici. Završili smo sa "suvim" trčanjem, već sada malo kombinujemo, radili smo i na pijesku. Prvi put smo krenuli malo ranije sa priprema, ali iz razloga što imamo dosta novih i mladih djevojaka kojima je potrebna adaptacija na nove uslove rada - istakao je Pezerović.

On je zadovoljan što Bimal Jedinstvo ima neku okosnicu, a ekipa se trudi da što prije angažuje još jednu igračicu kako bi se kompletirao tim.

- Namjeravano dovesti još jednog kvalitetnog i iskusnog primača, koji bi donosio poene i nosi igru, ali uz kojeg bi se razvijale mlade igračice. Imamo okosnicu u vidu dva srednja blokera, prvog tehničara i primača, a doveli smo i libera Ivković i korektora Slijepčević. Smatram da imamo dovoljno vremena da se spremimo za nastupe u kupovima RS i BiH, prvenstvu i naravno Ligi šampiona gdje želimo da se dokažemo - dodao je Pezerović.

"Princeze" će naredne sezone braniti sva tri domaća trofeja, a nastojaće da naprave iskorak u Evropi. Nakon ispadanja iz Lige šampiona, tu su prošle godine dogurale do osmine finala CEV kupa.

Generalka sa Vizurom

Ekipa Bimal Jedinstva već je dogovorila nekoliko pripremnih utakmica, a želja trenera Bimal Jedinstva je da generalka bude sa Vizurom iz Beograda.

- Ono što je za sada sigurno je da 8. septembra idemo u Osijek gdje ćemo igrati protiv istoimene ekipe, pa 12. oni dolaze kod nas. Ganjamo da popunimo termine za kraj tog mjeseca i početak narednog. Kup Republike Srpske staruje sredinom oktobra i nemamo puno prostora. Želimo da u generalni imamo malo jačeg rivala, a nastojim da igramo protiv Vizure. Ta ekipa je evropska, igrala je među osam najboljih u CEV kupu i bila bi to kvalitetna provjera - rekao je Pezerović.

 

Preuzeto od Glas Srpske


Sloboda Tuzlafarm 3 : 0 Goražde
Radnik 0 : 3 Bimal-Jedinstvo
Derventa 0 : 3 HE na Drini
Modriča 0 : 3 Gacko
Kula Gradačac 3 : 0 BL Volley
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Bimal-Jedinstvo 18 18 0 52
2 Gacko 18 15 3 45
3 BL Volley 18 14 4 40
4 Kula Gradačac 18 10 8 29
5 Modriča 18 8 10 29
6 Sloboda Tuzlafarm 18 9 9 28
7 HE na Drini 18 7 11 21
8 Goražde 18 4 14 12
9 Radnik 18 4 14 11
10 Derventa 18 1 17 3