XS
SM
MD
LG

Lopte, mreže i majice za štićenike Doma "Rada Vranješević" od FSRS

Predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske posetili su juče Dom za nezbrinutu decu „Rada Vranješević“ u Banjaluci i tom prilikom uručili majice sa grbom FSRS, lopte i mreže za golove za štićenike Doma.

Kuću fudbala Republike Srpske predstavljali su Rodoljub Petković, generalni sekretar, Dragan Banjac, član Izvršnog odbora i Goran Ćejić, koordinator upravljanja sektorima, a njihovi domaćini bili su direktor i njegov zamenik pomenute ustanove Vladimir Kajkut i Nenad Talić.

Petković je upoznao domaćine da FSRS ima 380 registrovanih klubova i oko 25.000 igrača i igračica, da će u ponedeljak i utorak proslaviti srebrni jubilej – 25. rođendan i ovim putem je pozvao čelnike Doma „Rada Vranješević“ da budu deo svečanosti u Banskom dvoru.

-FSRS će i u budućnosti, u skladu sa svojim mogućnostima nastojati da pomaže Domu „Rada Vranješević“ i koliko-toliko učini srećnijim detinjstva mnogih štićenika ove ustanove. Pokušaćemo da organizujemo i izlete na utakmice, pogotovo ako naše omladinske selekcije budu nastupale u Banjaluci – istakao je Rodoljub Petković.

Direktor Vladimir Kajkut se zahvalio predstavnicima Saveza na poklonima:

-Zaista smo srećni zbog posete čelnika FS Republike Srpske i zbog poklona koje su nam doneli, mnogo će nam vredeti i valjati. Taman su am potrebne mreže na golovima našeg igrališta, a lopte su jednostavno razdragale naše mališane, one će im biti glavna preokupacija. Naša deca vole fudbal.

Dok je sportska oprema bila iložena u holu, a prijateljsko ćaskanje članova FSRS i njihovih domaćina trajalo u kancelariji mnogo mališana je prilazilo stolu i pipalo lopte i mreže.

-Ove lopte su prave, s njima igraju pravi fudbaleri koje gledamo na televiziji. Kada porastem igraću fudbal u Borcu – rekao je osmogodišnji Miralem Opić koji je na pitanje ko mu je omiljeni igrač jasno odgovorio: „Mesi“.

Polučasovno druženje čelnika FSRS sa štićenicima Doma „Rada Vranješević“ iskorišteno je za fotografisanje i uspomene na ovu posetu, na dan kada su đaci pošli u novu školsku godinu u Republici Srpskoj. Lopte, kao poseban poklon dobili su dvojica šestogodišnjih dečaka koji polaze u prvi razred.

Podjela lopti Domu "Rada Vranješević"