XS
SM
MD
LG

Ilija Petković na čelu delegacije FSS na proslavi FSRS

Delegaciju Fudbalskog saveza Srbije na svečanosti Fudbalskog saveza Republike Srpske povodom proslave 25. rođendana organizacije iz Banjaluke predvodiće legendari igrač, trener i nekadašnji selektor Ilija Petković. Ovo je juče potvrđeno u FS Republike Srpske.

-Nažalost, naš rođendan se poklapa sa gostovanjem reprezentacije Srbije u Dablinu kod Republike Irske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji. U razgovoru sa generalnim sekretarom FS Srbije Jovanom Šurbatovićem potvrđeno nam je da će visoka delegacija našeg bratskog Saveza doći na svečanost u Banskom dvoru predvođena sa Ilijom Petkovićem, a vrlo brzo očekujemo i sastanak na najvišem nivou delegacija dva Saveza, videćemo samo da li će to da bude u Banjaluci ili Beogradu – istakao je generalni sekretar FS Republike Srpske Rodoljub Petković.

U pretodnom periodu veze na relaciji Banjaluka – Beograd i nisu bile baš najčistije, ali Fudbalski savez Republike Srpske činiće sve da one opet budu u duhu Paralelnih i specijalnih veza dve srpske zemlje kojima je garancija Dejtonski sporazum.

-Ono što je nekada bilo ne želimo da se vraćamo u prošlost već gledamo samo u budućnost i kako da u narednom periodu zajedničkim snagama radimo na progresu fudbala, kako u Republici Srpskoj tako i Srbiji. Nastojaćemo da dogovorimo i nekoliko prijateljskih utakmica između omladinskih selekcija, a kontakti koje imamo sa FS Srbije u poslednje vreme daju nam optimizam da će dva saveza mnogo bolje da sarađuju u narednom periodu. Na svečanosti povodom našeg rođendana Fudbalski savez Srbije će da dobije i prinanje u znak zahvalnosti za sve ono što je uradio za nas u teškom vremenu bremenitih događanja na našem polostrvu – rekao je predsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević.

Ilija Petković je dugogodišnji prijatelj Fudbalskog saveza Republike Srpske i čovek koji je dobio niz priznanja Saveza i Banjaluke, a redovni je učesnik manifestacije „Dan fudbala“ koju svakog januara u banjalučkom hotelu „Bosna“ organizuju Fudbalski savez Republike Srpske i Sportski žurnal.

Sportski žurnal

 

Ilija Petković