XS
SM
MD
LG

Kik-bokserka Čečavac srebrna na Evropskom prvenstvu

Kristina Čečavac članica Kluba borilačkih vještina “Derventa” iz Dervente, osvojila je srebrnu medalju na Evropskom juniorskom i kadetskom prvenstvu u kik-bokus u Makedoniji, a u finalu je poražena od takmičarke iz Italije.

 

 

Sigruno da je ostaje velika žal za zlatom kod Kristine i njenog trenera Slobodana Radovanovića, jer je mlada kik-bokserka u polufinalnoj borbi obnovila povredu leđa i pod povredom nastupala u finalu.

Ekskluzivno za Radio Derventa  iz Skoplja javio se trener Kristine Slobodan Radovanović-Vrle, koji prokomentarisao ovaj uspjeh.

“Kada se uzme u obzir da smo bez završnih priprema otišli za Makedoniju, ovaj uspjeh još veću cijenu ima. Ponovo je Kristina ostala bez sparinga tokom priprema, što je bio još jedan nedostatak. Već smo za  Radio Derventa rekli da pod povredom idemo na Evropsko i upravo ta nas je povreda zaustavila u finalu”, kaže Radovanović.

Trener Radovanović ističe da je ovo sport, te da su povrede sastavnio dio svega toga.

“Dala je sve od sebe, posljednji atom snage, ali dalje nije moglo. Pokazala je da ima srce kao lav i da pod povredom pokaže snagu. Veliki je ovo uspjeh za nas, jer iz jedne male Dervente doći i uzeti srebro, nije malo”, dodao je Radovanović.

Čečavac je plasman polufinale izborila pobjedom nad takmičarokm iz Irske sa 3:0, da bi dan kasnije u borbi za finale savladala Poljakinju sa istim rezultatom. Kristina je svoje mečeva radila u kategoriji juniorki -70 kg.

Na prvenstvu učestvovalo oko 1600 boraca iz 37 zemalja, a Evropsko je svečano otvoreno u utorak ujutro u Areni Boris Trajkovski u Skoplju u organizciji World Association of Kickboxing Organizations-WAKO (Svjetska organizacija u kik-boksu).