XS
SM
MD
LG

Ragbijašice iz Dervente treće u Sloveniji: Očekuju ih turniri u Italiji i Austriji

Ženska sekcija Ragbi kluba “Gladijatori” iz Dervente prethodnog vikenda učestvovala je na 2. Kupu nacija u Ljubljani, gdje su osvojile visoko treće mjesto u veoma jakoj konkurenciji.

 

FOTO: MarioLuigi Riva

 

Pored derventskih ragbijašica, na turniru su učestvovale ekipe iz Italije, Mađarske, Slovačke, Austrije, Hrvatske i Slovenije, gdje je domaćim Olimpija osvojila prvo mjesto, splitska Nada drugo, dok su Dervenćnake bile treće.

“Izuzetno kvalitetan turnir što govori broj ekipa, te odakle dolaze sve te ekipe koje imaju reprezentacije i igraju na visokom nivou sedmicu. Prije svega, bila nam je čast da budemo dio jednog ovako velikog ragbi događaja, a rezultat naš pokazuje veliki uspjeh”, govori Petković.

Dervenćanke su grupnoj fazi ostvarile dvije velike pobjede, gdje su italijanski Jeger dobili sa 22:12 i Danube iz Austrije sad 27:12 i upisali poraz od Olimpije 25:0, te izborile drugo mjesto u grupi.

“Kao drugopalisarani iz naše grupe igrali smo utakmicu za treće mjesto sa Vilorbom iz Italije, gdje smo slavili sa 22:0 i napravili veliki uspjeh za naš klub i Derventu. Ekipa je dobila čestitke od svih učesnika i pokazala veliki talenat i kvalitet, te da je pred njima velika budućnost. Odbrana koju su djevojke odigrale ne turniru, ostavila je veliki utisak na sve ljubitelje ragbija. Bili smo autsajderi, nismo ni  očekivali uspjeh”, kaže Petković.

Osvojenim trećim mjestom, “Gladijatorke” su izborile plasamn za drugi turnir u Italiji, gdje će učestvovati prve tri ekipe iz Slovenijie. Sigurno je da ni ovaj poduhvat, klub neće moći bez sponozra, te se nadaju da će pored dosadašnjih biti nekih novih privrednika, koji će prepoznati ove uspjehe.

“Veliku zahvalnost dugujemo lokalnoj zajednici na čelu sa načelnikom Simićem, našim sponzorima, preduzeću “Tehpro CNC”, kao i kafiću “3P”, koji je naš novi sponzor i pripada grupaciji  “3P petrol”, novootvorene benzinske pumpe u Derventi”, rekao je trener “Gladijatorki”.

Da se u klubu radi kvaliitetno, govori da u kadetskoj ekipi ima osam djevojčica, koje su budućnost derventskog ragbija i našeg kluba.

“Drago mi je da imamo i mlade nade u našem klubu, te da imamo budućnost. Moram da pohvalim i organizaciju turnira, jer okupiti ovakve ekipe iz ovoliko zemalja, velika je stvar. Pored Italije, imamo poziv da 21. oktobra učestvujemo na turniru u austrisjkom Gracu. Djevojke će koji dan odmoriti, te nastavljamo sa radom, jer turnir u Italiji je još veći ispit za sve njih”, zaključio je Petković u razgovoru za Radio Derventa.