XS
SM
MD
LG

Kud goniš, i za koga, Milorade Sofreniću?

Kud goniš, i za koga, Milorade Sofreniću?

Ovo je suštinsko pitanje za srpskog potpredsjednika Fudbalskog saveza BiH Milorada Sofrenića iz Bijeljine.

Izjavi nekadašnji fudbalski sudija,  da premijerligaši kojima su nezadovoljni oko TV prava mogu da istupe iz Premijer lige BiH.

Pa kome ćeš, Milorade, onda biti potpredsjednik ako klubovi „okrenu ćurak“?

Baš u toj priči oko TV prava najviše su oštećeni klubovi iz Republike Srpske: Borac, Radnik i Krupa, desetkovani su i poslani u mračno ćoše. Kako je moguće da čovjek kojeg je delegirao Fudbalski savez Republike Srpske za potpredsjednika Fudbalskog saveza BiH direktno radi protiv klubova iz Republike Srpske? Čiji onda interes Sofrenić štiti u čuva?

Otkad je to reprezentacija vezana za TV prava klubova u elitnom rangu takmičenja i u kojoj zemlji, osim BiH? Zbog čega je Milorad Sofrenić „ljubomoran“ na 100.000 ili 130.000 maraka koje bi premijerligaši zaradili od TV prava? Da nisu slučajno, tada, dnevnice neizvjesne koje se u Sarajevu „mlate“ na sve strane i mnoge beneficije po hotelima, odnosno „ekstra honorari“? Je li to Sofrenić već namirisao rusku teritoriju pa mu se pred očima ukazali svežnjići raznih novčanica te tako „patriotski“ i okrutno stavi reprezentaciju u prvi plan ispred klubova?

A dovoljno mu je da pređe samo rijeku Drinu, zaviri u Beograd u koji je tako često išao (nekada, vremena su se promijenila), pa se raspita da sponzori Fudbalskog saveza Srbije sa kvalifikacionih utakmica za SP u Rusiji 2018. godine nemaju nikakve veze sa TV pravima Superlige. Zbog toga TV Arena sport, najuticajnija televizija u regionu prenosi Zvezdu, Partizan, Vojvodinu i sve ostale članove srpske elite, crnogorsku ligu, a ugašena je u BiH, pa su Borac, Radnik i Krupa gurnuti na marginu. Sofrenić se svojom izjavom upravo zalaže za to – gušenje i gašenje klubova iz Republike Srpske u BiH!

Fudbalski savez BiH je talac nekadašnje sudijske oligarhije koju predvode Milorad Sofrenić i Elmir Pilav, preuzeli su u fudbalu dvije izuzetno važne funkcije – potpredsjednika i direktora Odjela za takmičenje, pa sada „žare i pale“. Nisu se ni osvrnuli na teške optužbe sudije sa FIFA znakom iz Banjaluke Tanje Račić?!

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Elvedin Begić bio je sa generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem na Kongresu UEFA u Nionu, Baković je danas bio na Vlašiću na sastanku s predstavnicima premijerligaških klubova, ali ne i Begić kome je to, izgleda, ispod časti. On je predsjednik samo za inostranu upotrebu i reklamiranje, a za domaću je postavio Milorada Sofrenića koji se zadovoljava sitnim šićardžijskim interesima i „glumi“ Begićevu sijenku. Čim zagusti Begić zbriše, a Sofrenić se isprsi. Kad bura jenja Begić se vrati. A u međuvremenu dok je „odmarao“ i bježao od razularene rulje sa Grbavice Begić je predstavljao FS BiH u inostranstvu. Zanimljivo...

Republika Srpska, ona fudbalska, u Sarajevo je na mjesto potpredsjednika poslala još jednog luzera, Milorada Sorenića, što vrlo lako može da joj se obije o glavu i to tako brzo!

Šta zapravo tebi znače Republika Srpska i njen fudbal?

Kud, zaista, goniš Milorade Sofreniću od Bijeljine? I za koga?

 

Milorad Sofrenić i Elvedin Begić