XS
SM
MD
LG

Meša odabrao za Belgiju

Selektor bh fudbalske reprezentacije Mehmed Baždarević  saopštio je spisak igrača  za završne mečeve kvalifikacija za Svetski šampionat u Rusiji 2018. godine.

Na konferenciji za medije, saopštio je spisak fudbalera za okršaj sa Belgijom na Grbavici i Estonijom u gostima. Nakon što je pročitao spisak  igrača, Baždarević je okupljenim novinarima rekao:

 -Verujemo da možemo ostvariti pobedu protiv Belgije. Mi to i moramo ostvariti!!!! Od duela na Grbavici očekujemo puno, a na nama je da odigramo utakmicu kakvu nismo odigrali dugo!!!! Ubeđen sam u pobedu. Dugo nismo, u jednom velikom okršaju- slavili, i vreme je da se ta tradicija sruši. Kome treba veći motiv od punog stadiona i činjenice da pobedom otvaraš vrata baraža za Svetski šampionat. Ne očekujem da će Belgija doći opušteno, bez ambicije. Stići će oni sa željom  da pobede. Svi u našem taboru, od igrača, stručnog štaba, rukovodstva saveza, navijača. Silno želimo trijumf. Verujem u ovo što je ovde. Imamo kvalitetnih igrača,a  ne smemo podleći važnosti i imperativu  rezultata, istakao je selektor te dodao:

-Pripreme bh reprezentacije počinju u ponedjeljak, a sve vreme  će boraviti u hotelu Austorija na Ilidži.

Na spisku Mehmeda Baždarevuća nalaze se : Golmani: Asmir Begović , Ibrahim Šehić , Kenan Pirić. 

Odbrana: Jozo Šimunović, Toni Šunjić, Ognjen Vranješ , Sead Kolašinac , Edin Cocalić , Dario Đumić, Mateo Sušić.

 Vezni red: Senad Lulić, Danijel Milićević , Miralem Pjanić,  Gojko Cimirot , Edin Višća , Mato Jajalo, Rade Krunić, Avdija Vršajević, Izet Hajrović, Sejad Salihović, Sanjin Prcić, Muhamed Bešić.

Napadači: Vedad Ibišević , Kenan Kodro, Edin Džeko, Haris Duljević .Naknadno su pozvani : Zukanović, Vrančić i Bičakčić, koji će biti u kombinaciji za drugu utakmicu.

Mehmed Baždarević