XS
SM
MD
LG

Doček za Brankicu Mihajlović i Tijanu Bošković

Odbojkašice iz Srpske koje su nastupajući za reprezentaciju Srbije osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bakuu, Tijanu Bošković i Brankicu Mihajlović, stigle su u Banjaluku.

Zlatne srpske odbojkašice dočekao je veliki broj djece, te odbojkaši i odbojkašice iz Republike Srpske.

Nakon fotografisanja sa prisutnima, odbojkašice je primio predsjednik Srpske Milorad Dodik u Palati Republike.

Odbojkašica kod predsjednika Srpske Milorada Dodika

- Neobično i veliko zadovoljstvo što sam domaćin zlatnim odbojkašicama Tijani i Brankici i predsjednicima Odbojkaškim svezima Srbije i Republike Srpske, naglasio je Dodik. Hvala i Јeleni Blagojević koja je izostala, a koja je takođe iz Republike Srpske. Kao predsjednik Repu blike odlučio sam da odbojkašicama dodijelim po 20.000 maraka. Ponosan sam što u reprezentaciji Srbije u raznim sportovima učestvuju brojni sportisti iz Srpske. Želim im uspjeh u sportovima u klubovima i reprezentaciji. Hvala im što su uz brojne obaveze, našle vrijeme da dođu u Banjaluku. Postoji Inicijativa da se u zakonu uvede institut nacionalnih penzija za sportiste poput zlatnih odbojkašica, poručio je Dodik.

- Hvala što ste došli da nas bodrite. Hvala predsjedniku na izdvojenom vremenu. Finansije nisu razlog našeg dolaska, želimo da probudimo svijest za bavljenjem ovim sportom, kaže Brankica Mihajlović, odbojkašica.

- Hvala predsjedniku Dodiku na divnom dočeku. Ovo je tradicija. Bili smo ovdje i prošle godine i nadam se da će ovakvih povoda za dolazak biti još. Hvala čitavoj Srspkoj na nesebičnoj podršci, istakla je Tijana Bošković.

Tijana Bošković i Brankica Mihajlović, koje su se našle u idealnom timu Evropskog prvenstva, porijeklom su iz Republike Srpske.

Doček odbojkašica u Banjaluci

Boškovićeva je proglašena za najbolju odbojkašicu Evropskog prvenstva, a Mihajlovićeva za najboljeg primača.

Odbojkašice Srbije pobijedile su u finalu Evropskog prvenstva reprezentaciju Holandije rezultatom 3:1.