XS
SM
MD
LG

Sloboda se izvukla u Gračanici

 Sjajan meč osmine finala Kupa BiH u Gračanici Bratstvo i Sloboda odigrali su sjajan derbi meč na stadionu Luke u Gračanici. Na kraju, iz velike bitke kao pobjednici izlaze gosti iz Tuzle.

Sloboda je nakon preokreta, u osmini finala Kupa BiH pobijedila Bratstvo 1:2 (1:0). Ponovo je trebalo nekoliko uvodnih minuta da se fudbaleri Slobode "upale", za razliku od Bratstva koje je izgledalo dosta raspoloženije od rivala iz grada soli. To im se vrlo brzo isplatilo jer je Luke u delirijum doveo Husejin Poturalić golom iz 20. minute. Bratstvo je povelo 1:0, za razliku od Tuzlaka koji su nakon primljenog gola krenuli konkretnije ka vratima Gračanlija.

Čak ih je i stativa spriječila da dođu do poravnanja. Ipak, tek u drugom poluvremenu Slobodu je pomilovala Fortuna. Igrala se 65. minuta kada je Amer Ordagić postigao najljepši pogodak osmine finala Kupa BiH.

Za izjednačenje u Gračanici. Potpuni preokret Tuzlacima donosi Milan Ćulum pobjedonosnim golom iz 87. minute. Nakon velike gračaničke drame i rezultatskih potresa na Tušnju, izabranici Slavka Petrovića napokon su obradovali navijače koji su nam iz popularnog kopa poslali par fotografija sa Luka. Crveno - crni su u četvrtfinalu Kupa BiH.

 

Bratstvo - Sloboda