XS
SM
MD
LG

Poznat žrijeb za Jitsuke Republike Srpske na Evropskom prvenstvu

Troje reprezentativaca Republike Srpske koji su otputovali na džiu džicu Evropsko prvenstvo za kadete i juniore u Bukurešt saznalo je svoje protivnike.

Takmičarka Slavije iz Istočnog Sarajeva, Mia Elek, će u kategoriji do 70 kilograma odmjeriti snage prvo sa Njemicom, Anjom Gerke. Ukoliko prođe, a nadamo se da hoće, čeka je bolja iz duela Nekane Muguruza (Španija) - Dionisia Dafnia (Grčka).

Ukupno je u ovoj kategoriji prijavljeno osam takmičarki, a druga dva para su Anastasija Rempi (Grčka) - Elisa Markantoni (Italija), te Britani Doman (Francuska)- Liva Kristiansen Tanzer ( Danska).

Nenad Đorđić iz gradiškog JJK "Samuraj" takmiči se u kategoriji 94+ kg, a za ovu kategoriju je prijavljeno šest takmičara. Radi se u dvije grupe, po principu svako sa svakim, a Nenad je u grupi B zajedno sa Rajanom Bugalmijem iz Francuske, te Josom Feindtom iz Njemačke. Prva dva iz grupe prolaze u finale gdje se igra po sistemu 1A-2B, 1B-2A.

U drugoj grupi su Danil Luncis iz Grčke, Tiago Balao iz Portugala i Matijas Guj iz Francuske.

Dejan Golijan nastupa u kategoriji do 66 kilograma. On je u prvom kolu slobodan, a u drugom će raditi protiv Bugara, Daniela Čakarova. Ukoliko njega prođe, a nadamo se da hoće,  slijedi bolji iz duela Matijas Vaiš iz Austrije i Simone Gnoni iz Italije, a pobjeda u tom duelu gurnula bi ga direktno u borbu za medalje.

Sutra nastupa Mia Elek, a sve borbe se održavaju na MAT 3.