XS
SM
MD
LG

Golijan: Ovo je istorijski rezultat, ponosan sam na njega

Reprezentativac Republike Srpske i član Džiu džicu kluba Slavija, Dejan Golijan, osvojio je danas bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za jitsuke do 18 godina u Bukureštu.

Do medalje je stigao pobjedama u tri meča, te tijesnim porazom od Holanđanina koji ga je u polufinalu i poslao u repesaž. U razgovoru za naš portal, Dejan Golijan ističe da je izuzetno ponosan na ovu medalju, istorijsku za klub i Savez.

- Ponosan sam na ovaj rezultat. Naporno smo trenirali i na kraju se trud isplatio. Imao sam izuzetno jaku konkurenciju. Prvi meč sam radio sa Bugarom kojeg sam lako završio. Drugi meč sam se susreo sa Italijanom kojeg sam takođe pobijedio, da bi u polufinalu izgubio od Holanđanina koji je postao evropski prvak. Na kraju, u borbi za bronzu pobijedio sam domaćeg predstavnika koji je osvajač mnogih medalja sa evropskih takmičenja, kao i bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu. Pobjedom nad Rumunom osvojio sam bronzanu medalju, i napravio istorijski uspjeh kako za klub, tako i za savez. Želio bih da se zahvalim prije svega mojoj porodici, mojim prijateljima, klubu, i svima koji me podržavaju od samog početka, rekao je za naš portal Dejan Golijan nakon osvajanja bronzane medalje.

Podsjećamo, Republika Srpska je otišla sa tri predstavnika na ovo Evropsko prvenstvo. Mia Elek je juče bila peta, a sutra nastupa Nenad Đorđić.