XS
SM
MD
LG

Gruzija pala na startu kvalifikacija

Juniorska reprezentacija BiH slavila je na domaćem terenu u okviru 1. kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv selekcije Gruzije rezultatom 1:0.

U 13. minuti Smajić je pogodio prečku nakon ubačaja iz kornera, na odbijenu loptu naletio je Nedim Hadžić te ubacio loptu u mrežu, međutim pogo dak je poništen zbog ofsajda.

Dvije minute kasnije Šabanadžović je oštro startovao nad protivnikom te je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

 

U 58. minuti Gruzija je imala veliku priliku da dođe u vodstvo, na sreću odlično je intervenisao golman BiH. Desetak minuta kasnije i gosti ostaju sa igračem manje, direktan crveni karton dobio je Kutsia.

Odličnu priliku, vjerovatno i najbolju u drugom poluvremenu, imali su bh igrači  u 80. minuti. Međutim, golman Gruzije uz dosta sreće, nogom, zausta vlja šut Hadžića.

I konačno u 87. minuti fenomenalan pogodak postiže Gazibegović. Ušao je sa desne strane, prošao tri protivnička igrača, i iz vrlo teške situacije matir ao golmana gostiju.

 

Mogli su domaći i i do uvjerljivije pobjede, imali su 95. minuti situaciju tri na jedan, ali jedan od igrača odbrane selekcije Gruzije u posljendjem trenutku je izbacio loptu u korner.

Bosna i Hercegovina 1:0 Gruzija (Gazibegović 87’)

Stadion: Etno selo “Stanišići”

BiH: Kanurić, Gazibegović, Beširević, Čeliković, Sadiku, Danilović, Smajić (Ćatić od 64.), Šabanadžović, Nedim Hadžić (Resić od 83.), Kosanić (Mustafić od 74.), Benjamin Hadžić Rezerve: Elvin Kovač, Knežević, Stefan Kovač, Velić, Rondić, Šabanović

Gruzija: Gugošashvili, Mali, Asatiani, Jinjolava, Kočorašvili, Ninua, Kutsia, Kavtaradzu, Karabadzo, Dartsmela, Zaridze.

BiH - Gruzoija, juniori