XS
SM
MD
LG

Ljevnaić: Nema pojeftinjena

Direktor Olimpijskog centra /OC/ „Jahorina“ Dejan Ljevnaić informisao je danas predstavnike „grupe ljubitelja planine“, koja je internet peticijom zatražila smanjenje cijene sezonskog ski-pasa od oko 900 KM, o razlozima zbog kojih je to smanjenje nerealno.

Ljevnaić je nakon sastanka na Jahorini Srni rekao da je postignut visok stepen razumijevanja uz uvažavanje argumentacije sa obje strane.

On je dodao da će u narednom periodu biti održan još jedan sastanak za koji se nada da bi mogao dati neke konkretnije rezultate.

„Mislim da su oni razumjeli naš položaj i zašto su cijene sezonskog ski-pasa podignute. Objasnili smo im da se u izradu cjenovnika uračunavaju troškovi od 95 odsto, a da dobit iznosi svega pet odsto, te da bi svako smanjenje cijena vodilo preduzeće u siguran gubitak“, pojasnio je Ljevnaić.

On je napomenuo da su predstavnici „grupe ljubitelja planine“ tokom sastanka predložili načine na koji se može povećati dobit OC „Jahorina“, a da se istovremeno smanje cijene ski-pasa.

Ljevnaić je rekao da su ti prijedlozi dobri, ali istovremeno neostvarivi jer nisu u skladu sa zakonom.

„Smanjenja cijena karata sigurno neće biti jer ne možemo donijeti odluku koja će firmu odvesti u siguran gubitak i nemogućnost izmirenja finansijskih obaveza“, naveo je direktor OC „Jahorina“.

On je naglasio da je predstavnicima „grupe ljubitelja planine“ ukazao na problem koji se pojavljivao tokom proteklih godina kada su vlasnici vikendica i apartmana kupovali sezonske ski-pasove i iznajmljivali te iste karte svojim gostima, čime su uticali na prihode OC.

Ljevnaić je izrazio žaljenje što su povećanjem cijena pogođeni neki istinski ljubitelji skijanja koji svoju sezonsku kartu ne iznajmljuju, istakavši da je ta odluka morala da bude donesena kako bi OC mogao da funkcioniše.

„Mislim da je ova odluka najbolja i za te ljude koji se bune jer da smo išli sa 50 odsto popusta sljedeće godine bismo morali zaključati OC i skijali bismo na livadi“, dodao je Ljevnaić.

„Grupa ljubitelja planine“ je, nakon povećanja cijena ski-pasa na Jahorini, pokrenula peticiju kojom se od „OC `Jahorina` traži da povuče cjenovnik koji tjera lokalno stanovništvo sa planine“.

Internet peticiju do sada je potpisalo više od 500 lica.

 

Dejan Ljevnaić