XS
SM
MD
LG
18.12.2017 Administrator DC

Milinović ostaje predsjednik

Skupština Teniskog saveza Repubilike Srpske koja je imala izborni karakter održana je danas u Banjaluci, a povjerenje na još četiri godine dobio je dosadašnji predsjednik Draško Milinović. Za potpredsjednika TSRS imenovan je Nenad Jandrić.

Skupština je počela minutom ćutanja zbog smrti Milana Radakovića, Milorada Brace Stanisavljevića i Pere Trikića koji su preminuli u toku prethodnog saziva Skupštine.

Osim Milinovića i Jandrića u sastav Upravnog odbora ušli su još Saša Trivić, Željko Ninić, Mišo Kuzmanović, Aleksandar Gitarić, Miodrag Marković,  Siniša Karan i Siniša Majstorović.  Za predsjednika Skupštine imenovan je Zlatko Ritan, a za potpredsjednika Saša Stovragović.

Novi stari predsjendik TSRS Draško Milinović istakao zahvalio se na podršci svim delegatima u Skupštini.

-Prije svega želim da se zahvalim svim klubovima i delegatima koji su danas jednoglasno podržali moj drugi mandat. Danas smo razgovarali o nekoliko važnih stvari za razvoj tenisa u Republici Srpskoj  uvažavajući  stanje u kojem se on trenutno nalazi. Svi znamo da bez finasija nema razvoja bilo kojeg sporta, posebno teniskog, koji je specifičniji u odnosu na ostale – rekao je Milinović dodavši da će u narednom periodu prioritet rada biti omasovljenje tenisa i rad na podizanju kvaliteta.

-Ono na čemu želimo uraditi u narednoj godini su dva cilja . Prvi je onaj koji se odnosi na omasovljenje i to kroz projekat mini-tenisa. Poslednja tri mjeseca pokušavamo da što više djece iz osnovnih škola dovedemo na teniske terene nadajući  se da će oni nastaviti da se bave ovim sportom. Drugi projekat je Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske u kojm pokušavamo da objedinmo one tenisere koji zaista pokazuju najveće vještine i znanja u tenisu. Želimo da im mi iz Tenikog saveza kroz finasije i organizovanje stručnih službi pomognemo da bi napravili nešto u budućnosti. Ovaj projekat se kroz prethodne godine pokazao kao opravdan jer su svi igrači koji su prošli kroz njega kasnije bili šampioni Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Naravno da taj projekat zavisi i od finasija, mi smo formirali novi sponzrski pul i nadamo se da ćemo obezbijediti više novca i bolje uslove za rad u 2018. godini – dodao je Milinović.  

Nenad Jandrić, potpredsjednik TSRS, zadovoljan je zbog činjenica da svi u rukovodnim strukturama Teniskog saveza RS žele raditi na stvaranju boljih uslova.

-Veoma sam zadovoljan pozitivnom atmosferom u Teniskom savezu Republike Srpske sa kojom ulazimo u naredni period, a cilj nam je jačanje Teniskog saveza Republike Srpske i što bolje participiranje u Teniskom savezu Bosne i Hercegovine. Prioritet nam je stvaranje što boljih uslova za poboljšanje teniske igre mladih takmičara i pokušaj stvaranja vrhunskih rezultata u nadolazećem periodu. Ono sa čim se suočavamo je teška finasijska situacija, novac je kao i u drugim sportovima, veliki podsticaj  i preduslov za rad ali s druge strane, često i izvor problema. Mi pokušavamo zaustaviti pad kvaliteta tenisa pomažući klubove i da uz njihov olakšan rad stvorimo preduslove za generalni napredak – rekao je Jandrić.

Na današnjoj Skupštini usvojen je Izvještaj o radu za prethodni period te  plan rada i finasijski plan za 2018.