XS
SM
MD
LG

Istočno Sarajevo sada ima i školu golmana

Istočno Sarajevo dobilo je svoju školu golmana. Ono što su mladi golmani ranije imali u Sarajevu, Banja Luci ili Milićima, sada je pokrenuto i u Istočnom Sarajevu.

Nekadašnji golman Slavije, Sutjeske,Vlasenice, Mladosti iz Velike Obarske, koji je imao fudbalske epizode i u Njemačkoj, Hrvatskoj i na Tajlandu, Dušan Remić, odlučio je da u smiraj svoje karijere pokrene školu golmana i stečeno znanje prenese na mlade naraštaje.

Vratio se on u Istočno Sarajevo, obukao dres drugoligaša, Famosa iz Vojkovića, a onda njegovu davnu želju odlučio da pretvori u stvarnost.

- Moja želja je oduvijek bila da radim sa djecom, da se po završetku svoje golmanske karijere posvetim radu sa mlađim kategorijama, i sada sam krenuo sa tim. Istina, nije još uvijek kraj moje karijere, još uvijek ću braniti za Famos, ali ne želim više da odlazim od kuće. Odlučio sam da kažem zbogom igranju fudbala van moga grada, i to mi ostavlja vremena da treniram djecu, započeo je priču Dušan Remić za naš portal, a onda nastavio dalje.

- U dogovoru sa trenerima u omladinskoj školi Famosa odlučio sam da to sada pokrenemo. I oni prave jednu zdravu priču, dižu omladinski pogon kluba na noge, i lako smo se dogovorili da ja preuzmem brigu o golmanima Famosa. Imamo odlične uslove za rad, teren sa prirodnom i vještačkom travom, a dok čekamo da se napravi klupska balon sala u okviru sportskog kompleksa treniramo trenutno u dvorani na Dobrinji.

Remić pojašanjava da njegovo treniranje golmana nije striktno vezano za FK Famos.

- Sa golmanima Famosa sam, naravno, počeo. Međutim, na treninge mogu da dođu svi oni koji treniraju u nekom drugom klubu, bilo kojem. Trenutno na treninzima imam desetak golmana, ali broj se stalno povećava. Već sam u kontaktu i sa još nekim klubovima da oni šalju svoje golmane na treninge. Dakle, svi koji žele da mimo svoga kluba dodatno rade i poboljšavaju svoje kvalitete mogu da se pridruže našoj školi golmana.

Dječaci su zadovoljni treninzima, a sam Remić ističe da on voli da radi sa djecom i da se usavršava na tom polju.

- Kod dječaka i njihovih roditelja se vidi da su za sada oni zadovoljni kako se radi, i da srećni odlaze sa treninga, i čekaju novi. Mislim da se u našim klubovima premalo pažnje posvećuje mladim golmanima, kada je bitno da oni uče i stiču rutinu, i ja se trudim da to promijenim. U prvom narednom terminu, a to bi trebalo biti početkom iduće godine, krenuću na kurs za sticanje golmanske licence. Usavršavanje je veoma bitno, a s obzirom na to da planiram da se bavim ovim poslom i u budućnosti i potrebno.

Trenira se po dva puta sedmično u dvije grupe. Jedan termin je predviđen za mlađu grupu, jedan za stariju, a onda se treći put oni sastanu i odradimo zajednički trening.

Svi oni koji žele svoje dijete da dovedu u školu golmana mogu više informacija dobiti na Facebook profilu Škole golmana 1.DR Famos, a tamo možete naći i veliki broj fotografija, kao i videa sa samih treninga dječaka.