XS
SM
MD
LG
19.12.2017 Administrator DC

Cirkus oko selektora se nastavlja!

Fatih Terim više nije kandidat za selektora fudbalske  A reprezentacije Bosne i Hercegovine. Potvrdio je to za N1 jedan od članova Izvršnog Odbora N/FSBiH.

Kao razlozi prekida kontakata sa turskim stručnjakom navode se činjenice da Fudbalski savez vjerovatno ne bi mogao ispoštovati finansijske apetite “Imperatora”, te interes koji je za njega iskazao Galatasaraj , koji je nedavno uručio otkaz hrvatskom stručnjaku Igoru Tudoru.

Isti izvor za N1 je rekao da su iz igre definitvno ispali i Klaresn Sedorf , sa kojim se nikada nije ni razgovaralo licem u lice (ostvaren je kontakt samo jednom sa njegovim menadžerom), te Sven Goran Eriksen, čiji se menadžer tek prije nekoliko dana javio čelnicima Saveza.

Time su u trci za selektora ostala samo dva imena. Amar Osim i Robert Prosinečki. Za sada se čini kako prednost ima ovaj drugi , s obzirom na trenersko iskustvo (pomoćni trener u  reprezentaciji Hrvatske, Kajserispor, selektor Azerbejdžana).

S obzirom na izjave predsjednika bh. saveza Elvedina Begića, moguće je da Bosna i Hercegovina neće dobiti selektora ni na sjednici koja će se održati 22. decembra, a sve će zavisiti od toga da li će specijalni komitet za imenovanje predložiti samo jedno, ili više imena.

U slučaju da četvorka bude nesložna u svojim prijedlozima, FS BiH  će “žrtvovati” prijateljske utakmice u SAD-u kako bi dobio još vremena da razmotri i dodatno razgovara sa kandidatima.

O izboru selektora reprezentacije BiH razgovaraće se na samom kraju sjednice 22. decembra, budući da će to biti pretposljednja tačka na dnevnom redu.

Izvor: ba.n1.com

Fatih Terim