XS
SM
MD
LG

EL Pao bolji od hrabre Zvezde.

Košarkaši Crvene zvezde upisali su deveti poraz u Evroligi. Crveno-beli večeras su u Beogradu poraženi od Panatinaikosa rezultatom 69-63.

Panatinaikos je bolje otvorio susret i poveli su sa 13-7. Ulaskom Antića, Zvezda je zaigrala bolje defanzivno i povela je 15-13. Ipak, nakon tajm auta Paskvala, Panatinaikos pravi seriju 7-0 te dobija prvi period sa 20-15.

U drugi period gosti ulaze sa poenima i odlaze na +7. Zvezda potom pravi seriju i dolazi do vodstva 23-22. Do kraja prvog poluvremena igralo se u izjednačenom ritmu. U takvoj igri bolje se snašao Panatinaikos, koji trojkom Denmona dolazi do vodstva 41-38 na poluvremenu.

Treći period bio je najlošiji period Zvezde u ovoj utakmici. Mnogo promašenih zicera, nervoze a ruku na srce i veoma lošeg suđenja na štetu Zvezde, vidjeli smo u ovom periodu. Panatinaikos je imao u jednom trenutku i 13 poena prednosti ali je Zvezda do kraja trećeg perioda smanjila zaostatak na -9.

U poslednjem periodu Zvezda je krenula sjajno u odbrani i prišli su na -5. Pao je uspio odbiti nalet domaćih i dolaze do +9. U poslednje tri minute Panatinaikos je ušao sa osam poena prednosti. Lazić je trojkom vratio nadu Zvezdi a onda je i Feldin pogodio bacanja i doveo Zvezdu na samo -3. Uspjela se Zvezda i odbraniti ali onda su odigrali očajan napad. Lazić je promašio trojku a nakon ofanzivnog skoka promašio je trojku i Feldin. Nekako je ostao utisak da su mogli ići na lakše rešenje i dva poena, jer je bilo vremena i nisu domaći morali nužno trojku pogoditi. Nakon ovih promašenih trojki, Rivers je pogodio slobodno bacanje i podigao prednost Panatinaikosa na +4. Ročesti je u narednom napadu promašio trojku pa je Lodžeski sa linije bacanja postavio konačnih 69-63 za goste iz Atine.

Goste su do pobjede predvodili Denmon i Gist sa po 16 poena, dok je najbolji u redovima Zvezde bio Feldin sa 21 poenom. Zvezda je sada na omjeru 5-9 a u narednom kolu igraće sa ekipom Milana.

Foto: Evroliga