XS
SM
MD
LG

EL: Pobjede Reala, Himkija i Olimpijakosa

Večeras je završeno 16. kolo Evrolige. U poslednjim susretima do pobjeda su došli košarkaši Himkija, Reala i Olimpijakosa.

Himki je bio uspješan na gostovanju kod ekipe Bamberga, rezultatom 74-70. U prvom periodu gledali smo sjajnu košarku sa obje strane a rezultat je bio 26-26. U drugom periodu, domaći su imali i osam poena prednosti ali Himki je do poluvremena prišao na dva poena zaostatka. U nastavku smo gledali manje efikasan meč. U trećem periodu gledali smo izjednačenu košarku pa je Bamberg zadržao dva poena prednosti pred poslednjih deset minuta. Himki je u poslednjem periodu zaigra sjajno u odbrani i Bamberg se dosta mučio u napadu. Na kraju su gosti preokretom došli do veoma važne pobjede. Šved je predvodio goste sa 28 poena, dok je najbolji kod domaćih bio Rajt sa 20 poena.

Košarkaši Reala savladali su Makabi na svom terenu, rezultatom 93-81. Sam početak meča nagovještavao je da nas čeka jedna veoma efikasna utakmica. I jedni i drugi su bili sjajni u napadu dok su odbrane bile slabiji dio tima. U takvoj igri u prvom poluvremenu bolje se snapao Makabi, koji na odmor odlazi sa vodstvom 50-48. Treći period pripao je Realu. Domaći su bili fenomenalni u odbrani i Makabi je postigao samo deset poena u ovom periodu. Real je u dobrom ritmu nastavio i u 4/4 i u jednom trenutku imali su i +19. U završnici susreta malo su se opustili pa je Makabi uspio da smanji razliku ali to je bilo sve što su gosti uradili. Rejes je vodio Real do pobjede sa 14 poena, dok je Džekson sa 29 poena predvodio goste.

Košarkaši Olimpijakosa savladali su prilično rutinski Milano na svom parketu, rezultatom 87-80. Već od starta Oli je nametnuo svoj ritam i nakon prvih deset minuta, imali su devet poena prednosti. U drugom periodu prednost je rasla pa je Olimpijakos na poluvremenu imao 14 poena prednosti. Nastavak nije donio nikakvu promjenu i prednost domaćih je rasla do +17, pred poslednjih deset minuta. U poslednjem periodu došlo je do opuštanja u redovima domaći pa je Milano smanjio razliku ali nisu bili ni blizu preokreta. Oli su do pobjede predvodili Viltdžer i Papanikolau sa po 15 poena, dok je Gaudlak postigao 20 poena za goste.

Foto: Evroliga