XS
SM
MD
LG

Samo Troicki prošao dalje

Srpski teniseri imali su veoma loš učinak na startu Australijan opena, gdje je dalje prošao samo Viktor Troicki.

Foto: b92.net

Učešće na prvom Grend slem turniru u 1. kolu završili su Aleksandra Krunić, Ivana Jorović, Laslo Đere i Dušan Lajović, dok je samo Viktor Troicki prošao dalje. I on se dosta mučio protiv 188. na ATP  listi Aleksa Bolta. Domaći teniser je osvojio prva dva seta, no Viktor kasnije veoma lako stiže do izjednačenja, da bi Bolt u petom setu poveo sa 3:0. Ipak srpski teniser pravi preokret i osvaja taj dio igre sa 6:4.  Naredni meč igra protiv Nika Kirijosa.

Velika drama viđena je u duelu Lajovića i Švarcmana, iz  koje je Argentinac izašao kao pobjednik. Poveo je Dušan sa 1:0 u setovima, ali protivnik brzo osvaja drugi set, da bi Lajović sa 6:4 ponovo imao prednost u setovima. U četvrtom setu viđeno je sedam brejkova i trijumf Švarcmana, koji u petom setu dvaput ima servis gem za pobjedu, no Dušan vraća brejk. Ipak ključni brejk Diego pravi kod rezultata 10:9 i kasnije potvrđuje tu prednost za prolaz u 2. kolo.

Laslo Đere je dosta namučio  Ivu Karlovića i dva seta su išla u taj-brejk. Iskusnni hrvatski teniser je svojim ubitačnim servisom osvojio prvi i treći set u taj-brejku, a u drugom mu je bio dovoljan jedan brejk za pobjedu.  Kod dama Aleksandra Krunić je imala brejk prednosti protiv Aleks Kontavejt do 4:2, kada Estonka veže četiri uzastopna gema i osvaja set.  U drugom setu su razmijenile po jedan brejk, ali je protivnica napravila još jedan za 7:5 i trijumf. Debitantkinja na GS turnirima, Ivana Jorović, igrala je protiv četvrte teniserke na svijetu, Eline Svitoline i pružila je dostojan otpor. Ukrajinka je pred kraj prvog seta napravila dva brejka, a u drugom je vodila sa 5:0, da bi Ivana ublažila to na konačnih 6:2.

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, sutra igra protiv Donalda Janga iz Sjedinjenih Američkih Država i taj duel neće početi prije pet časova.

Aleksandra Krunić – Aleks Kontavejt (Estonija) 0:2 (4:6, 5:7)

Ivana Jorović – Elina Svitolina (Ukrajina) 0:2 (3:6, 2:6)

Viktor Troicki – Aleks Bolt (Australija) 3:2 (6:7, 4:6, 6:2, 6:3, 6:4)

Dušan Lajović – Diego Sebastian Švarcman (Argentina) 2:3 (6:2, 3:6, 7:5, 4:6, 9:11)

Laslo Đere – Ivo Karlović (Hrvatska) 0:3 (6:7, 3:6, 6:7)