XS
SM
MD
LG

Srbija bolja od Islanda: Švedska vodi ''Orlove'' u drugi krug

EPA

Rukometaši Srbije savladali su Island sa 29:26 u 3. kolu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Nakon izjednačene igre na početku Srbija je prva reprezentacija, koja je na ovom meču uspjela da napravi veću prednost, a to je bilo dva razlike i to u 5. minuti, kada je Nemanja Ilić pogodio za 4:2.

Brzo se Island s dva gola Sigurdssona vratio na 4:4, a onda je Srbija čuvala prednost sve do 15. minute (8:7). Poslije toga orlovi su ostali bez gola šest minuta, a Island je poveo sa 9:8. No, Srbija nije pala i nije se predala, već je ponovo vratila prednost na svoj konto.

Vodila je 12:11 početkom posljednje minute, imala napad za dva razlike, ali je izgubila loptu, a Gudmundsson postiže svoj drugi gol za 12:12 na poluvremenu.

Početkom drugog dijela Srbija je povela sa 13:12, ali je Island vrlo brzo preokrenuo i poveo sa čak tri razlike (18:15). Uslijedila je borba Srbije za povratak meč, a učinila je to tačno 10 minuta kasnije, kada je nakon dvije kontre i golovima Šešuma i Radivojevića stigla do izjednačenja 23:23, pa smo ušli u vrlo neizvjesnu završnicu utakmice.

SVa nastojanja za preokret isplatila su se u 52. minuti, kada je mladi Milan Jovanović pogodio za 25:24, a nakon kontre Radivojevića u 28. minuti Srbija je povela sa 28:26, da bi golom Nemanje Ilića početkom 60. minute povela sa 29:26, a to je bio i konačni rezultat.

U slučaju da Hrvatska pobijedi Švedsku Srbija ide kući, a Island prolazi dalje, a ako Švedska uzme bar bod Hrvatskoj Srbija ide u naredni krug.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Bogdan Radivojević i Žarko Šešum sa po pet golova, a Ilić i Zelenović dodali su po četiri. Kod Island Sigrudsson je postigao osam golova.

Piše: Jasmin Tajić