XS
SM
MD
LG

Ponovo remi

Druga utakmica na pripremama u Turskoj i drugi remi. Rival je bila ekipa Vereje iz Stare Zagore, trenutno šestoplasirani tim Prve bugarske lige.

Viđena je dobra, dinamična utakmica u kojoj je obema ekipama pripalo po jedni poluvreme. Bugari su za nijansu bili bolji u prvom dok su Nišlije to bile u drugom poluvremenu.

Ekipa iz Stare Zagore je došla u vođstvo u 41. minutu preko Velčeva, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. Radnički je izjednačio u finišu susreta u 82. minutu, a strelac je bio Simunović.

Lepu akciju je započeo upravo štoper srpskog superligaša, dodao je do mladog Ćirkovića, koji je u šesnaestercu Bugara ponovo pronašao Simunovića, a ovaj glavom zakucao loptu u mrežu bugarskog golmana.

Trener Nišlija, Boban Dmitrović, je zadovoljan prikazanom igrom, a rezultat stavlja u drugi plan:

“ Ono što smo trebali da ispravimo u odnosu na prethodni meč, ispravili smo. Rezultati u pripremnom periodu nisu od presudnog značaja za konačan utisak, ali ma još stvari na kojima treba raditi. Gol smo primili iz našeg otvaranja napada, a većih oscilacija u igri nije bilo. Posebno bih istakao motivisanost i borbenost igrača, kako uopšte na pripremama, tako i na samoj utakmici”.

Ekipa Radničkog je započela susret u sl. sastavu: Živković, Filip Stanković, Bulatović, Petrović, Subić, Noma, Saša Stojanovic, Slaviša Stojanovic, Mićić, Babić, Aleksandar Jovanović.

Na samom početku drugog poluvremena su u igru ušli: Aksentijević, Simunović, Arsić i Mrkić, a od 60. minuta svi ostali igrači.

Na današnjoj utakmici nisu nastupili Golubović i Miladinović zbog lakših povreda, a u 60. minutu je debitovao golman Šaranov, zamenivši na golu odličnog Živkovića.

Sledeću utakmicu Radnički bi trebao da odigra protiv Sigme u utorak 30. januara.