XS
SM
MD
LG

Sa gola u dirktorsku fotelju

SRBAC - Stručni štab srbačke Sloge dobio je velika pojačanja u vidu Zorana Novakovića i Branka Grahovca, legendi srbačkog fudbala koji su godinama gradili karijeru u rumunskom nacionalnom šampionatu.

Novaković je izabran za trenera a Grahovac za sportskog direktora i svoje evropsko iskustvo iskoristiće da unesu dah svježine Slogi koja se bori za opstanak na drugoligaškom zapadu.

„Prihvatio sam poziv novog predsjednika kluba Saše Ilića jer Sloga ima veliki značaj za Srbac, a ja želim da doprinesem da moj rodni grad postane bolje mjesto za život. Sloga je u rezultatskoj krizi i kada brod tone, svi se razbježe a ja naprotiv želim suprotno jer volim izazove. Hoću da omogućim igračima dobre uslove za rad i da za početak obezbijedimo opstanak a nakon toga da strpljivim radom ostvarimo još veće domete“, kaže Grahovac.

Iako su izostali rezultati, on ističe da je bivša uprava na čelu sa predsjednikom Vladimirom Gužvićem odradila dobar posao u stabilizaciji kluba i postavila dobar temelj za njihovo buduće djelovanje.

Grahovac je dugi niz godina bio član Ocelula iz Galacija sa kojim je nastupao u Ligi šampiona, a od strane navijača je izabran za najboljeg golmana u istoriji kluba. Proglašen je i za stranog golmana sa najviše odigranih utakmica u rumunskom šampionatu.

S druge strane, Zoran Novaković je bio jedan od prva tri strana igrača u istoriji Steaue a branio je boje nekadašnjeg rumunskog šampiona u sezoni 1999/2000. nakon čega je ostavio značajan trag u bosanskohercegovačkom fudbalu.

Novi predsjednik Sloge, Saša Ilić, kaže da će angažmanom dvojice iskusnih sportskih radnika, srbački drugoligaš po svemu biti bolji na proljeće.

„Radimo na jačanju igračkog kadra i garantujem pobjede i bolju igru. Sloga ima jedan od najboljih travnatih terena u Republici Srpskoj, ali se klupske prostorije nalaze u zapuštenom stanju. Uz pomoć načelnika opštine Mlađana Dragosavljevića krenućemo u rekonstrukciju svlačionica kako bi Sloga dobila moderan objekat kakav Srbac i zaslužuje“, istakao je Ilić.

Novi stručni štab odradio je prije nekoliko dana prvu prozivku na koju su se odazvala 22 igrača. Prvi dio priprema biće održan u sportskoj dvorani u Srpcu a nastaviće se na pomoćnom terenu Sloge.

U odnosu na jesenji dio sezone klub je napustio najbolji strijelac Stefan Kršić koji je otišao u Iskru iz Bugojna, a sredinu su promijenili i Igor Nježić i Miloš Radaković koji će od sada nastupati za bajinačku Mladost. Slogu su takođe napustili Nemanja Šestić i Milan Kos.

Za klub će ponovo nastupati Saša Ilić koji je jesenji dio sezone igrao u trnskoj Slogi, a iz Trna stiže i Predrag Travar. Slogu je pojačalo još sedam igrača, povratnik Milovan Novaković koji stiže iz brčanskog Jedinstva a nastupao je i za Zvijezdu 09 i Orašje, a za klub će ponovo zaigrati nekadašnji prvotimci Goran i Radan Zelenac. Među pojačanjima su i Milovan Miladinović iz šamačkog Borca, Nikola Kopanja iz Karanovca, Radivoj Kojić iz ekipe Budućnost Šargovac, te Siniša Đaković iz Austrije.

“Zadovoljan sam pojačanjima i smatram da ćemo sa ovim timom uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve za ovu sezonu. Ukoliko bude potrebe, dovešćemo još nekoliko kvalitetnih imena. Trudiećmo se da što više dajemo priliku mladim fudbalerima, ali će oslonac biti na iskusnim igračima”, rekao je novi trener Zoran Novaković.

U sklopu priprema, Sloga će odigrati četiri prijateljske utakmice protiv Kozare iz Gradiške, Ljubića iz Prnjavora, Željezničar Sport Tima iz Banjaluke i Lijevčem iz Nove Topole.

Prvi dio sezone Sloga je okončala na 14. mjestu sa 11 bodova a u prvom kolu proljećnog dijela prvenstva gostuje kod banjalučkog BSK-a.

Novi sportski direktor Sloge Branko Grahovac nedavno je donio odluku o povlačenju iz profesionalnog fudbala. U jesenjem dijelu sezone branio je za bivšeg rumunskog šampiona Utu Arad, koja se takmiči u drugoj ligi, ali po njegovim riječima došao je trenutak da se oprosti od aktivnog igranja.

„Mogao sam braniti još koju godinu ali u mom slučaju novac nije presudio već želja da konačno dođem kući i provodim više vremena sa porodicom i prijateljima. Odlazim iz Rumunije sa brojnim titulama i priznanjima koje me čine ponosnim i smatram da sam izabrao pravi momenat da kažem zbogom“, naglasio je Grahovac.

/srbac-rs.com/

 

 


Alfa Modriča 2 : 2 Vranjak
Ozren 4 : 3 Mladost
Sloga(S) 7 : 1 Željezničar
Ljubić 1 : 1 BSK
Jedinstvo 1 : 0 Dubrave
Sloboda 2 : 1 Sloga(T)
Laktaši 0 : 0 Proleter
Borac 2 : 0 Omarska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 30 24 4 2 76
2 Mladost 30 19 7 4 64
3 Jedinstvo 30 18 5 7 59
4 Dubrave 30 17 6 7 57
5 Laktaši 30 16 5 9 53
6 Sloboda 30 13 2 15 41
7 Proleter 30 10 9 11 39
8 Omarska 30 11 6 13 39
9 Ljubić 30 10 8 12 38
10 Sloga(T) (-1) 30 11 4 15 36
11 Borac 30 11 3 16 36
12 Sloga(S) 30 10 4 16 34
13 Vranjak 30 10 4 16 34
14 Ozren 30 10 4 16 34
15 BSK 30 8 7 15 31
16 Željezničar 30 2 2 26 8