XS
SM
MD
LG

Dokazivanje u dalekom svetu

LINC – Naše gore list, Srpčanin Nemanja Vidović svoju sportsku afirmaciju doživljava u Austriji. U jednom nižerazrednom klubu stasava i u Lincu pohađa srednju školu, ali su Srpska i Srbac stalno u mislima.

Sunce tuđeg neba ne greje kao Šantićevo i naše, pa, ipak, Nemanja Vidović kaže da mu ni u Austriji nije tako loše.

„Ovdje u Lincu uslovi su daleko bolji nego u fudbalskoj Republici Srpskoj. Zato sam i došao u Austriju. Došao sam u ovu zemlju kako bih dalje napredovao i sve više razvijao se“, kaže ovaj mladić.

U Gornjoj Austriji je oko godinu i po dana. Ističe da se dobro snašao.

„Da, došao sam pre 18 meseci.Nastupam za jednog austrijskog niželigaša. Ipak, nastojim da napredujem i da se nadograđujem“, dodaje.

Lepše bi bilo u Lasku...

„Može se reći i tako, a neće mi teško pasti da odem i dalje, izvan Austrije. Imam 18 godina. Pohađam ovde srednju školu ekonomskog smera. Imam malo problema sa jezikom, ali se privikavam. Biće sve dobro na kraju“, optimista je Vidović.

Sebe ne vidi u srbačkoj Slogi. Ne bar u skorije vreme.

„Ne vidim sebe u Srpcu i u fudbalskoj Republici Srpskoj. U Srpcu su mi roditelji i mlađi brat, ali verujem da ću izgraditi dobru karijeru u inostranstvu. Fudbal u Srpskoj je u dosta složenoj situaciji“, podvlači Nemanja Vidović.

Nekadašnji golman rumunskog Ocelula i Lige Šampiona Branko Grahovac direktor je Sloge. Trener je internacionalac Zoran Novaković, a predsednik je Saša Ilić. Trio koji obećava bolje dane srbačkog drugoligaša.

„Pravi ljudi za Slogu. Uzor u svemu mi je Grahovac. Čitao sam sve šta je radio u Ligi šampiona. Znam da je proglađen najboljim golmanom Ocelula svih vremena. On, Novaković i Ilić mogu uraditi puno za Slogu i Srbac, da taj klub se nađe u sigurnoj zoni“, zaključio je on.

Nemanja Vidović je postao fudbaler na severu Srpske. Afirmaciju doživljava još severnije i još zapadnije.

Sa Srpskom, Slogom i Srpcem u srcu...

 

Nemanja Vidović