XS
SM
MD
LG

BSK Krupin

Fudbalski klub Krupa nije poznat i priznat samo po istaknutim rezultatima, visokostepenoj profesiona lnoj organizacioni i bogatoj modernoj infrastrukturi, već i po velikodušnosti koju godinama pokazuje prema klubovima iz Banjaluke, ali i regiona, od Gradiške, Prijedora, Prnjavora, Mrkonjić Grada, Jajca…

Teren na stadionu u Krupi na Vrbasu sa veštačkom travom ne pripada samo domaćem klubu, već u svakoj situaciji, kada se usklade termini, na njemu mogu da treniraju i igraju utakmici mnogi klubovi. I to bez ikakve naknade! Tako su u prošlu subotu u Krupi na Vrbasu igrali Kozara i Ljubić, Karanovac i žeravičko Jedinstvo, BSK i Mladost iz Bajinaca, u prošlosti je velik spisak klubova koji su, pri lošim vremenskim uslovima, dobili fudbalsko utočište u ovoj mesnoj zajednici na južnom ulazu u Banjaluku.

Pored ove blagonaklonosti prema klubovima iz Krajine, Krupljani su odlučili da u narednom periodu stanu uz drugoligaša Republike Srpske, Fudbalski klub BSK i vrate banjalučke “romantičare” na nekadašnje staze uspeha. Krupa će svim resursima kojima raspolaže pomoći BSK-u, dva klupska predsednika su dogovorili čvršću i bolju saradnju u narednom periodu, a tim povodom prvi čovek Krupe Draško Ilić poklonio je pet lopti predsedniku BSK-a Novaku Damjanoviću.

-Krupa i Borac su premijerligaši, Željezničar s Predgrađa prvoligaš, banjalučkom i krajiškom fudbalu potreban je i jak i konkurentan BSK. U skladu sa tim želimo da pomognemo “romantiča rima” jer Banjaluka treba da bude vodeći fudbalski centar u Republici Srpskoj, ali i među prvi ma u BiH. Krupa ne može da bude sponzor BSK-u, ali na razne načine može da mu pomogne da prebro di krizu u koju je zapao, kako organizacionu tako i takmičarsku i da krene progresivnim putem napred. “Romantičarima” ćemo da pomognemo u vezi razmene igrača, ustupanja igrališta za tre ninge i utakmice, pogotovo u mlađim selekcijama, a isto tako jednim delom naše mehanizacije možemo da održavamo igralište na Čairama. BSK nije, niti će da bude sam, želimo da mu pomo gnemo i oživimo još jedan klub, odnosno podignemo ga na onaj nivo koji mu po svemu pripada, od istorije, ugleda, renomea – istakao je predsednik FK Krupa Draško Ilić, inače i prvi čovek Područnog Fudbalskog saveza Banjaluka.

Novak Damjanović, predsednik BSK-a se zahvalio Fudbalskom klubu Krupa na podršci i želji da pomogne “romantičare”:

-Ovim putem želim da se zahvalim Krupi na svemu, posebno čelnicima, braći Ilić, Drašku i Dra gomiru. Krupa je pokazala nebrojeno puta da po svemu, svima nama, može da bude pozitivan pravi primer kako jedan zdrav i dobro organizovan sportski kolektiv može i treba da funkcioniše u današnjim teškim i komplikovanim uslovima. BSK jeste pao, ali će i da ustane, bude još bolji, organizovaniji, dostojanstveniji… I to vrlo brzo, na žalost svih onih koji su nam predviđali crnu i najgoru sudbinu. Još će, i te kako, na Čairama da bude fudbalske romantike, u to će mnogi da se uvere ovog proleća. Na kraju hvala Krupi i za poklon lopte. Neko će reći da je pet lopti ma lo, šta je to? Pa toliko ovih sportskih rekvizita za sezonu dobijemo od Fudbalskog saveza Republike Srpske. BSK je zahvalan svima na podršci i pomoći, posebno Krupi.

Ovakve stvari u fudbalu Republike Srpske su lepe, ali i retke. Malo je onih koji jedni drugima pomažu u svakoj prilici. Na Krupu se uvek može računati, u svakom trenutku.

S. Basara/Sportki žurnal 

 


Vitez 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 1 : 1 Krupa
Sarajevo 0 : 0 Sloboda
Borac 1 : 1 Zrinjski
Željezničar 3 : 1 Čelik
Mladost 1 : 1 GOŠK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 22 16 2 4 50
2 Željezničar 22 16 2 4 50
3 Široki Brijeg 22 13 3 6 42
4 Sarajevo 22 12 4 6 40
5 Krupa 22 9 8 5 35
6 Radnik 22 9 5 8 32
7 Mladost 22 7 8 7 29
8 Borac 22 7 5 10 26
9 GOŠK 22 7 3 12 24
10 Sloboda 22 5 6 11 21
11 Čelik 22 4 1 17 13
12 Vitez 22 1 5 16 8