XS
SM
MD
LG

Javni RTV servisi 'izvisili'' za Ligu šampiona

Ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini koji su redovne platiše RTV takse, a koji vole uživati u čarima Lige šampiona , u naredne tri godine utakmice najprestižnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi neće moći gledati putem javnih emitera.

U novoj sezoni elitnog takmičenja (2018/2019 op.a) ni OBN neće prenositi susrete Lige šampiona , kao što je to bio slučaj u prethodnim godinama. Ni Javni servisi u BiH, niti OBN nisu kupili prava na prenos utakmica Lige šampiona za period od 2018. do 2021. godine, što je jasno vidljivo u dokumentu koji je objavila Evropska fudbalska federacija.

Prava prenosa utakmica, u kojem sudjeljuju najbolji evropski fudbalski klubovi, za Bosnu i Hercegovinu otkupio je Telekom Srbije! Za one koji ne znaju Telekom Srbije vlasnik je kanala Arena sport, koji su i do sada posjedovali prava na utakmice Lige šampiona  ali i Evropske lige, baš kao i Omladinske Lige prvaka.

Tako će svi građani u Bosni i Hercegovini, koji su ljubitelji Lige šampiona , ostati uskraćeni za utakmice  ukoliko njihovi kablovski provajderi u svom paketu ne posjeduju kanale Arena sport.