XS
SM
MD
LG

Milioniti prolaz na jahorinskim žičarama

Olimpijski centar „Jahorina“ dodijelio je nagradu milionitom skijašu, a to je ski pass za 10 dana koji se može iskoristiti do kraja sezone. Nagradu je dobila djevojčica Valentina Carmo iz Luksemburga, koja sa 7 godina već uživa u skijanju i boravku na planini.

Ski centar Jahorina prvi je u regionu počeo sa radom 3. decembra, te se broj skijaša u odnosu na prethodnu godinu povećao za 48 odsto, dok su prihodi od prodaje karata samo do kraja januara povećani za 90 odsto. Pored toga, već sredinom februara premašeni su svi rezultati od prošle sezone.

Prilikom dodjeljivanja nagrade, generalni direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, istakao je:

„Ponosni smo što je već na početku februara ostvarena milionita vožnja žiarom, čime smo dostigli još jedan od rekorda u ovoj skijaškoj sezoni. Našem milionitom skijašu ovim putem želimo da omogućimo besplatan ski pass za 10 dana koji se može iskoristiti do kraja sezone. Takođe, kako je bezbjednost na skijalištu prioritet našeg tima, odlučili smo da je kaciga idealan poklon za ovu priliku jer želimo da apelujemo na sve skijaše da vode računa o svojoj bezbjednosti“ – dodao je Ljevnaić.

Pored svečane dodjele nagrade, uprava Olimpijskog centra Jahorina ponovo je pozvala javnost da bude dio humanitarne trke „Skijaj za život“, predviđene za subotu, 17. februar od 12 časova na stazi Poljice. Dobrotvorni spust novim stazama Jahorine realizuje se u saradnji sa fondacijom „Podrži život“, a prikupljena sredstva namijenjena su liječenju teško oboljelim mališanima Petru Petroviću, Loli Medenici i Anđeli Janković.

Za sve, koji budu na Jahorini, prijave i uplate će se vršiti od 15. do 17. februara na platou Poljice, u hotelima Bistrica, Termag i Vučko, kao i na zvani čnom web sajtu OC Jahorina. Svi oni koji ne skijaju, a žele da podrže akciju, moći će da kupe majicu na pomenutim lokacijama po cijeni od 20 KM.