XS
SM
MD
LG

Ignjatović: Dobro je,a htela sam više

Srpska skijašica Nevena Ignjatović rekla je da je želela da ostvari bolje rezultate na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, ali da je zadovoljna postignutim, pošto je bila velika tenzija među takmičarima koji na Igrama uvek žele najbolje plasmane.

Ignjatovićeva je u četvrtak završila takmičenje u Pjongčangu osvaanjem 14. mesta u alpskoj kombinaciji. To je najbolji plasman Srbije na Zimskim olimpijskim igrama.

- Mnogo je brže nego na treningu. U redu je, ovo su ipak Olimpijske igre. Dugo je trajalo od dolaska na Igre do početka kombinacije. Ali 14. mesto je super i doneće mi bodove za Svetski kup. Sad brže i bolje skijam nego na prethodnim takmičenjima i sve su mi veća očekivanja. Sveukupan utisak sa Igara je da je sve jako brzo prošlo. Neću da krijem da sam htela više, ali i ovo je OK - rekla je Ignjatovićeva, preneo je Olimpijski komitet Srbije.

Nevena je dodala i da je tenzija na Igrama veća nego na takmičenjima u Svetskom kupu.

- Od Olimpijskih igara očekuješ mnogo, malo te stiska jer želiš mnogo i tek sad sam se malo opustila. Svetski kup je drugačiji, na to sam se navikla, ovde je tenzija prvelika, jer svi žele mnogo. Potrudila sam se maksimalno, sada idemo na još jedan olimpijski ciklus - navela je Ignjatovićeva.

Ona je dodala da se srpska ekipa lepo provela u Pjongčangu i da je to bio "baš pravi tim", kao i da joj je žao što nema priliku da se više druži sa njima.

Srpska skijašica će 3. marta učestvovati na trci u Kran Montani.

- Trenutno sam 20. na listi, ne znam kako će biti posle današnjeg preseka u kombinaciji - navela je Nevena Ignjatović.

Izvor:novosti.rs 

Nevena Ignjatović foto: EPA